‘Samsung gaat Windows toevoegen aan Android via app’

Via een applicatie op je Android-toestel toegang krijgen tot de mogelijkheden van Windows. Het klinkt wat onlogisch, maar toch lijkt het erop dat Samsung hier serieus werk van maakt. Gaan we internetten via Internet Explorer of tekenen in Paint op een Android-smartphone? Ook Mac OS X en Linux zouden via een app bereikbaar moeten zijn.

Windows op Android

Samsung heeft een patentaanvraag ingediend voor de invoering van een tweede besturingssysteem dat loopt via een virtualisatie. Hoewel voor de PC-industrie dit niets geks is, is het wel opvallend voor de mobiele telefonie-wereld. Via een Android-app zou Samsung mogelijk de gebruiker toegang willen geven tot bijvoorbeeld Windows.

Samsung Windows Android patent

Besturingssystemen

In de octrooiaanvraag wordt overigens Windows als voorbeeld gebruikt. Echter zou Samsung ook Mac OS X, Linux en Tizen via een app bereikbaar te willen maken. Het secundaire OS zou via het touchscreen en eventueel een muis en toetsenbord gebruikt moeten kunnen worden. Ook de programma’s uit Windows en andere OS-platformen zullen via die ene app beschikbaar zijn. Echter is het nog niet helemaal duidelijk of alle opties en mogelijkheden uit de Windows-omgeving volledig te gebruiken zijn op de smartphone.

Android Windows

Via Multi-Window kan er geschakeld worden tussen Android en Windows. Ook kunnen er volgens het octrooi makkelijk bestanden versleept en neergezet worden tussen de twee platformen.

Daarnaast zal er nog wel werk verricht moeten worden aan de hardware van de mobiele apparaten. Een emulator vraagt erg veel van de processor en het geheugen van het apparaat. Samsung zou het octrooi niet alleen voor smartphones willen gebruiken, maar mogelijk ook op tablets willen toepassen. Wanneer we de functie (mogelijk) kunnen verwachten is op dit moment niet bekend.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel