Windows 95 gespot op Android Wear-smartwatch

De echte tech-liefhebber laat het mobiele besturingssysteem niet intact van zijn of haar smartphone. Android wordt voorzien van een Custom-ROM en nu moet ook de wearable met Android Wear er aan geloven. Een Samsung Gear Live met Android Wear is nu voorzien van Windows 95.

Een groot voordeel van Android, is dat je de software voor een groot deel naar je eigen hand kan zetten. Je kan zelfs het besturingssysteem vervangen en dat is precies wat iemand nu gedaan heeft. Een Samsung Gear Live, draaiende op Android Wear, is voorzien van Windows 95. Niet alleen het opstartscherm is Windows 95, ook de interface en de herkenbare foutmeldingen uit Windows 95 komen we tegen op de smartwatch.

Het gaat hier natuurlijk om een emulator op de Android smartwatch, en werkt niet helemaal gebruiksvriendelijk. Logisch, want in de tijd van Windows 95 was überhaupt de smartphone nog niet in beeld. Toch is het leuk om te zien hoe techneuten oude software een nieuw leven in blazen. Om te zien hoe Windows 95 op een Samsung Gear Live er uitziet; bekijk bovenstaande video.

Via: SmartDroid

Lees ook

Reageer op dit artikel