Google gaat Android Wear voorzien van update

Google heeft openheid gegeven over hoe de Android Wear-smartwatches voorzien zullen worden van updates. Al langere tijd gingen er geruchten dat Google in oktober Android Wear 2.0 uit zou brengen.

In de updates die door Google zelf uitgebracht gaan worden, zullen de Android Wear-apparaten die GPS ondersteunen deze ondersteuning voor GPS ook krijgen. Naast GPS-ondersteuning zal het offline afspelen van muziek ook mogelijk worden in de nieuwe versie van Android Wear. Het zal mogelijk worden om muziek vanaf de Android Wear door te zenden naar een Bluetooth-headset.

android wear

Een mogelijkheid waar Android Wear-bezitters al langere tijd op zitten te wachten zijn de zogenoemde watchfaces. Deze nieuwe functie komt als geroepen. Met watchfaces is het mogelijk om zelf de vormgeving van de klok aan te passen, door diverse watchfaces (zogenoemde thema’s voor de klok) te downloaden.

Geruchten melden dat de update 15 oktober uitgebracht zal gaan worden door Google, maar hierover heeft Google niks losgelaten. We zullen hier dus nog even op moeten wachten. Inmiddels zijn er vier smartwatches op de markt; de LG G Watch, Samsung Gear Live en de Motorola Moto 360. Dit aanbod zal worden uitgebreid met de LG G Watch R en diverse andere wearables van bijvoorbeeld Sony en Asus.

Via

Lees ook

Reageer op dit artikel