Motorola maakt lanceringsdatum en prijs Moto 360 bekend

Motorola heeft op de IFA in Berlijn de prijs en lanceringsdatum bekend gemaakt van de Moto 360. De smartwatch met Android Wear beschikt over een ronde kast en zal verkrijgbaar zijn in meerdere verschillende soorten banden. De Moto 360 wordt door veel tech-freaks opgewacht en zal vanaf vandaag al verkrijgbaar zijn in Amerika.

Eindelijk is er meer informatie naar buiten gekomen over de wearable van Motorola; de Moto 360. De Moto 360 was al enige tijd geleden, bij de lancering van Android Wear, aangekondigd, maar wanneer en voor hoeveel de Moto 360 op de markt zou komen, was tot vandaag nog niet bekend gemaakt. Op de jaarlijkse elektronica-beurs IFA in de Duitse stad Berlijn, heeft Motorola meer details prijsgegeven.

moto360-today

Vanaf vandaag te koop

De Moto 360 zal vanaf vandaag 11 a.m. CT via Motorola in Amerika te bestellen zijn. Echter gaat dit over een beperkte oplage, zo laat Motorola weten in een mail die aan geïnteresseerde is verzonden. Dit zal vandaag (vrijdag 5 september) om 18:00 uur Nederlandse tijd zijn. De leverdatum zal vijf dagen later zijn, zo melden diverse bronnen. In Amerika zal de prijs van de Moto 360 $249,00.

moto 360

Moto 360 in Duitsland, Nederland en België

In Duitsland zal de Moto 360 over een maand in de winkels komen te liggen; op 9 oktober om precies te zijn. De prijs in Duitsland voor de wearable zal €249,00 bedragen. MediaMarkt en Saturn in Duitsland hebben de Moto 360 al op hun website staan. Diverse bronnen melden dat de Moto 360 in november van dit jaar nog naar Nederland en België moet komen.

De Motorola Moto 360 is verkrijgbaar met een zilveren roestvrijstalen behuizing of een zwarte roestvrijstalen behuizing. De banden zijn er in drie verschillende soorten; de leren zijn er in de kleuren zwart en grijs. Later dit jaar wordt hier de ‘Stone’-kleur aan toegevoegd. Daarnaast kan er binnenkort ook gekozen worden voor een metalen roestvrijstalen band gekozen worden in het zilver of in het zwart. Echter lijkt het erop dat bij de introductie van de Moto 360 de metalen armband nog niet beschikbaar zal zijn.

moto 360

Moto 360

De specificaties van de Moto 360 zijn voor een wearable uitgebreid te noemen. Allereerst draait de Moto 360 in combinatie met Android Wear. Om de Moto 360 aan te sturen is een Android-smartphone benodigd met Android 4.3 of hoger. Het ronde beeldscherm van de Moto 360 heeft een grootte van 1,56 inch met een pixeldichtheid van 205ppi.

Motorola heeft de Moto 360 voorzien van 4GB intern geheugen en een RAM-geheugen van 512MB. De connectie met je smartphone vindt plaats middels een Bluetooth 4.0 verbinding. Voor het uithoudingsvermogen is de Moto 360 voorzien van een 320mAh accu, tevens is de Moto 360 waterbestendig. Op het gebied van sensoren biedt de Moto 360 een pedometer en een hartslag-monitor.

Lees ook

Reageer op dit artikel