Motorola presenteert onverwacht nieuwe smartwatch: Moto 360 (3e generatie)

Toch wel onverwacht heeft Motorola haar nieuwe smartwatch gepresenteerd. Net als de voorgangers krijgt het toestel de naam Moto 360 mee. Het is alweer vier jaar geleden dat er een Moto 360 smartwatch verscheen.

Moto 360 (3e generatie)

Motorola heeft een nieuwe editie aangekondigd van haar smartwatch. De Moto 360 3e generatie komt in december op de markt en is op veel gebieden verbeterd. In 2014 werd de eerste Moto 360 watch aangekondigd. Hiermee was Motorola de eerste fabrikant met een Android Wear (Wear OS) smartwatch met een rond scherm.

Moto 360 3e generatie

De nieuwe generatie wearable heeft een 1,2 inch AMOLED-scherm met Always On. De resolutie van dit scherm komt uit op 390 x 390 pixels. Verder is er een Qualcomm Snapdragon Wear 3100 processor, 1GB aan RAM-geheugen en 8GB aan interne opslagruimte. Naast Bluetooth, WiFi en GPS is de Moto 360 ook voorzien van NFC. De 355 mAh accu kan in 60 minuten tijd volledig worden opgeladen, zo beweert Motorola. Uiteraard draait ook deze watch weer op het Wear OS platform van Google.

Motorola kiest ervoor om de nieuwe Moto 360 uit te brengen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. De prijs komt neer op 360 dollar. Of de fabrikant de smartwatch ook in andere landen, en dus ook in Nederland uitbrengt, is niet bekend.

Overigens is het opvallend dat dit eigenlijk geen smartwatch van Motorola zelf is. Het blijkt dat een bedrijf genaamd eBuyNow de licentie heeft om een Moto 360 smartwatch uit te brengen. Ongetwijfeld heeft Motorola erover wat te zeggen, omdat deze ook op hun website wordt vermeld, maar het komt niet uit de fabriek van Motorola zelf.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel