Android Wear ontvangt eerste grote update

Android Wear werd eerder dit jaar officieel aangekondigd en vandaag ontvangt Wear al een grote update met een aantal interessante nieuwe functies!

Begin september werd al bekend dat Google Android Wear een update zou geven. De feiten over deze update zijn nu bekend geworden.

GPS functionaliteiten

Met de update introduceert Google GPS functionaliteiten in Android Wear. Voorheen moest je daarvoor ook je smartphone gebruiken, nu kan het direct vanaf je pols. Dat is natuurlijk hartstikke handig als je een rondje gaat hardlopen en je je route wilt bijhouden. Zo weet je precies hoeveel kilometer je hebt afgelegd.

Het bewaren en analyseren van je afgelegde route kan bijvoorbeeld met Google’s MyTracks. MyTracks is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

blog post beryl

Muziek offline bewaren

Vanaf nu is het ook mogelijk om muziek offline op de smartwatch te bewaren. Vervolgens kun je deze offline luisteren via een bluetooth headset. Op die manier hoef je dus geen smartphone mee te nemen om je favoriete tracks te beluisteren. De laatste versie van Google Play Music ondersteund deze functionaliteit.

YouTube Music
YouTube Music
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Sony SmartWatch 3

De Sony SmartWatch 3 is de eerste smartwatch gebaseerd op Android Wear die GPS functionaliteiten aan boord heeft. Ook reeds uitgebrachte en aangekondigde smartwatches als de LG G Watch en Moto 360 krijgen in de komende dagen toegang tot bovenstaande nieuwe funcitonaliteiten.

Verder heeft een productmanager van Google laten weten dat in de toekomst ook Android Wear ondersteuning voor te willen bieden voor het Apple iOS platform. Of en zo ja wanneer dit zal gaan gebeuren, weet de productmanager van Google niet met volledige zekerheid vast te stellen.

Lees ook

Reageer op dit artikel