Android Wear: grote update uitgebracht voor wearables

Google heeft een grote update uitgebracht voor Android Wear. Android Wear is het platform waarop diverse smartwatches (zogenoemde wearables) draaien. Met de update is vanaf nu het aanbod van de ‘watchfaces’ enorm gegroeid.

android wear

Android Wear watchfaces

Android Wear heeft een grote update gekregen. De update voor het Android Wear-platform maakt het mogelijk om snel te wisselen van achtergrond, ofwel de watchfaces. Ontwikkelaars kunnen met behulp van de beschikbare API eigen watchfaces ontwikkelen. Google heeft een apart overzicht online gezet in de Play Store met alle beschikbare watchfaces. Zo komen we onder andere een Despicable Me watchface tegen, maar ook een van 500px, Muzei en Pac-Man.

Overige nieuwe functies

Enkele andere nieuwe functies die mee zijn gekomen met de update, vind je hieronder.

  • Theater-modus: de helderheid van het display wordt in deze modus minder fel, waardoor het aangenamer wordt om bijvoorbeeld in de bioscoop er naar te kijken.
  • Zonlicht-modus: in deze modus wordt de helderheid van het beeldscherm juist extra fel.
  • Er komt een mogelijkheid om meldingen van bepaalde applicaties te verbergen. Dit kan ingesteld worden vanaf je horloge.
  • In de Android Wear-app kan bekeken worden welke apps invloed hebben op het opslaggeheugen en het accuverbruik van de Android Wear.
  • Kaarten met meldingen die je per ongeluk te snel weggeveegd hebt, kan je snel weer terug krijgen.
  • Met een tik op het horloge kan je de laatst uitgevoerde acties raadplegen en wordt ook de klok weergegeven.

De update voor Android Wear wordt in de komende weken uitgerold. Ontwikkelaars van watchfaces moeten uiterlijk voor 31 januari 2015 de nieuwe API gebruiken. Doen zij dat niet, dan zal deze verwijderd worden uit de Play Store.

Via Google

Lees ook

Reageer op dit artikel