LG G Watch R aangekondigd: opvolger van LG G Watch (update: prijs bekend)

LG heeft eerder dan verwacht beelden naar buiten gebracht van de LG G Watch R. De LG G Watch R volgt de huidige smartwatch van LG op en is qua vormgeving totaal anders dan hoe we de LG G Watch kennen. De LG G Watch R draait op Android Wear.

LG heeft vannacht de LG G Watch R gepresenteerd. Het display is niet meer vierkant zoals in de huidige LG G Watch, maar is rond en is voorzien van een 1,3 inch OLED-display met een resolutie van 320 x 320 pixels. Het lijkt erop dat LG hiervoor goed naar de Motorola Moto 360 heeft gekeken, die veel lovende woorden naar zich toe kreeg, vanwege het strakke design.

LG G Watch R

Met de LG G Watch R zet LG een smartwatch op de markt met een ‘normaal’ uiterlijk. Bij de LG G Watch was de vormgeving toch wel een heel stuk anders en naar mijn mening kwam de wearable wat lomp over. De LG G Watch R wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 400 processor met een rekenkracht van 1,2 GHz. Het nieuwe horloge van LG bevat verder 512 MB RAM-geheugen en 4GB intern geheugen. De LG G Watch R maakt gebruik van Android Wear.

De accu in de LG G Watch R betreft een 410mAh-batterij en ook is deze smartwatch voorzien van diverse sensoren zoals een gyroscoop, accelerometer, kompas, barometer en hartslagsensor. Met de IP67-certificering wordt aangegeven dat de LG G Watch R stof- en waterbestendig is. Voor zover bekend zal de LG G Watch R enkel in het zwart op de markt komen. Vanaf het vierde kwartaal zal LG de G Watch R in de winkels gaan leggen.

LG G Watch R

Meer details van de LG G Watch zullen bekend gemaakt worden tijdens de IFA in Berlijn, welke plaatsvindt van 5-10 september 2014. Wat denken jullie van de nieuwe LG G Watch R? Een hele vooruitgang, of blijf je toch nog wachten op de Motorola Moto 360?

Update: De prijs is bekend gemaakt door LG. De LG G Watch R zal een prijskaartje krijgen van 299,00 euro. Dat is 100 euro meer dan de 199,00 euro die de LG G Watch kost.

Bron: LG

Lees ook

Reageer op dit artikel