Samsung brengt Android 8.0 Oreo beta-programma voor Galaxy S8 naar Europa

In september doken de eerste berichten op over een nieuw beta-programma van Samsung. Gebruikers met een Galaxy S8 en Galaxy S8+ krijgen daarmee de mogelijkheid om Android 8.0 Oreo te testen. De dienst komt ook naar Europa, zo is bekend geworden.

Android 8.0 beta voor Galaxy S8

Samsung is gestart met het verspreiden van uitnodigingen voor het Android 8.0 Oreo beta-programma voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. In september schreven we al dat er op een later moment meer details bekend gemaakt zouden worden. Het Galaxy Beta Program werd vorig jaar al gebruikt voor de Galaxy S7 (Edge) om gebruikers Android 7.0 Nougat te laten testen. Voordat de fabrikant de definitieve update uitrolt kunnen zo bugs opgelost en optimalisaties doorgevoerd worden.

Samsung Galaxy S8+ Galerij

Volgens de collega’s van Androidworld is nu bekend dat het beta-programma in eerste instantie als eerst beschikbaar komt in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Daarna wordt dit uitgebreid met verschillende Europese landen; Duitsland, Frankrijk en Spanje. Nederland en België zouden niet op de lijst staan van landen waar het beta-programma beschikbaar komt.

Het is niet bekend wanneer de beta-fase precies van start gaat, volgens eerdere berichten zou Samsung pas begin 2018 beginnen met het uitrollen van Oreo. De beta richt zich in eerste instantie op de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Uiteraard zullen verschillende andere toestellen ook de update naar Android 8.0 Oreo krijgen, waaronder de Samsung Galaxy Note 8 en de S7-serie. We houden dit nauwlettend voor je in de gaten in het Android Oreo update overzicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel