Samsung en Apple treffen schikking rond jaren oud patentgeschil

Samsung en Apple hebben een overeenkomst bereikt over een patentgeschil dat al jaren speelt. Jarenlang vonden er rechtszaken tussen Apple en Samsung plaats, maar dat moet door de schikking verleden tijd zijn.

Schikking tussen Apple en Samsung

Er is een schikking getroffen tussen technologiebedrijven Apple en Samsung. Allebei de fabrikanten zitten al jarenlang verwikkeld in een juridische strijd over het gebruik van patenten en het inbreuk daarop plegen. Over en weer zijn er de afgelopen jaren beschuldigingen geweest.

Apple heeft Samsung ervan beschuldigd dat het ontwerp van de iPhone en iPad, samen met iOS werd gekopieerd door de Koreaanse fabrikant. In 2011 begon de strijd, waarbij in 2012 door een rechtbank in Californië werd geoordeeld dat Samsung 1 miljard dollar aan Apple moest betalen. Hier ging Samsung tegen in beroep. In 2015 oordeelde een rechtbank dat dit bedrag verlaagd moest worden tot 500 miljoen dollar. Apple mocht geen monopoliepositie eisen op het design, zo gaf de rechter aan.

Het merendeel van de uitspraken was in het voordeel van Apple. Een Amerikaanse rechtbank gaf vorige maand nog aan dat er 539 miljoen dollar aan Apple betaald moest worden. Hiervoor had de Koreaanse fabrikant al 399 miljoen overgemaakt. Het is niet bekend welke schikking nu precies is getroffen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel