Samsung kondigt Bixby 2.0 aan voor smartphones en andere apparaten

Samsung heeft tijdens haar Developers conferentie in San Francisco meer duidelijk gemaakt over Bixby 2.0. Bixby is de spraakgestuurde assistent die onder andere op de Samsung Galaxy S8 te vinden is. Als het aan Samsung ligt vinden we Bixby op meer apparaten terug dan alleen smartphones.

Bixby 2.0 aangekondigd

Hoewel Bixby 2.0 nog ontwikkeld wordt heeft Samsung wel wat kleine details bekend gemaakt. Met de nieuwe versie van de assistent wil Samsung de assistent persoonlijker maken en transformeren in een tool die we altijd willen gebruiken. Om dat te kunnen realiseren komt de assistent in de toekomst ook naar koelkasten, televisies en andere apparaten. Hoe deze integratie er precies uit zal gaan zien is nog niet duidelijk.

Bixby 2.0 zou ook meer natuurlijke spraakcommando’s moeten herkennen waarbij Bixby onderscheid kan maken tussen personen en stemmen. De digitale assistent zal ook opengesteld worden voor ontwikkelaars waardoor zij de assistent van meer functies en commando’s kunnen voorzien. Hiervoor ontwikkelt Samsung een speciale SDK waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. In eerste instantie zal Samsung met een groep ontwikkelaars de basis voor Bixby 2.0 gaan leggen. Het is nog niet duidelijk wanneer we Bixby 2.0 op onze smartphones kunnen verwachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel