Samsung laat gebruikers eindelijk zelf Bixby-knop instellen en aanpassen

Het is een lang gekoesterde wens van veel Samsung-gebruikers. Het zelf bepalen waarvoor de sneltoets naar Bixby dient. Samsung heeft hier naar geluisterd en laat je op de Galaxy S10, S9 en S8 zelf de toets instellen.

Bixby-toets aanpassen wordt mogelijk

Samsung heeft laten weten dat het gebruikers de mogelijkheid gaat geven om de Bixby-toets zelf aan te passen. Standaard wordt spraakassistent Bixby geopend als op deze knop wordt gedrukt, maar het wordt mogelijk om zelf hier aan een actie te koppelen. Het was al mogelijk dit te doen, maar hiervoor moest je een alternatieve app gebruiken. Samsung zelf maakte het eerder al mogelijk de knop helemaal uit te schakelen zodat het niets deed als er op gedrukt werd.

Bixby-knop aanpassen

Gebruikers krijgen de mogelijkheid om zelf te kiezen waarnaar de knop opent met een enkele druk. Denk aan een favoriete app of een Quick command. Op deze manier kun je sneller je geliefde applicatie starten. Wanneer je tweemaal achter elkaar op de Bixby-knop drukt, wordt alsnog Bixby gestart. Deze werkt nog altijd niet in het Nederlands.

Het personaliseren van de Bixby-knop komt beschikbaar op de Samsung Galaxy S10-serie (S10, S10+ en S10e) en ook andere toestellen met Android Pie. Dit betekent dat de functionaliteit ook beschikbaar komt voor de Samsung Galaxy S9, S9+, S8 en S8+. Naar verwachting wordt dit binnenkort ook beschikbaar gesteld voor de Samsung Galaxy Note 9 en Note 8.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 399,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 671,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 638,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel