Samsung deelt meer details over eigen februari-patch voor Galaxy

Samsung zal ook deze maand weer verschillende toestellen van een update voorzien. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de nieuwste beveiligingsupdate; die van februari 2019. Deze update bevat ook vanuit Samsung verschillende verbeteringen en optimalisaties.

Samsung over beveiligingsupdate februari 2019

Iedere maand verspreidt Google een security-patch voor het Android-besturingssysteem. De smartphonefabrikanten kunnen hier vervolgens mee aan de slag om deze patch te optimaliseren voor hun eigen toestellen. Samsung deelt hierbij ook details over welke verbeteringen en patches het zelf nog toevoegt aan deze update.

Samsung voegt aan de security-patch van februari 2019 zelf nog 20 patches toe. Een aantal hiervan zijn niet al te belangrijk, hoewel vijf hiervan de status ‘kritiek’ hebben gekregen. In bepaalde omstandigheden zouden kwetsbaarheden dan negatief kunnen uitpakken, al komt het maar weinig voor dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Enkele patches van Google zijn niet van toepassing op Samsung-toestellen.

Patches die door Samsung zijn toegevoegd hebben onder andere betrekking op een kwetsbaarheid in S Voice, de spraakassistent van Samsung. Het ging om toegang via het vergrendelscherm tot woorden die de tool geleerd zijn. Overigens worden niet alle patches benoemd, zodat hier geen misbruik gemaakt van kan worden.

Wanneer Samsung de beveiligingsupdate verspreidt is niet bekend van tevoren. In de komende dagen en weken zal voor verschillende apparaten de update beschikbaar komen. Laat het ons zeker weten als deze update aangeboden wordt op je toestel!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel