Samsung downgraded updatebeleid Galaxy A5 (2016), en dat is goed nieuws

Samsung heeft het updatebeleid van de Galaxy A5 (2016) uitgedund. Dat klinkt als slecht nieuws, maar dat is het in tegendeel. De drie jaar oude smartphone zal nog steeds bijgehouden worden met updates. Verruimt Samsung voor haar toestellen het updatebeleid?

Gewoon nog updates voor Galaxy A5

De Samsung Galaxy A5 (2016) werd zo’n drie jaar geleden uitgebracht. De smartphone zal echter nog steeds bijhouden worden met updates. Het toestel stond eerder nog in het rijtje van toestellen welke maandelijks een update zouden krijgen, dat is nu veranderd. Voortaan krijgt het toestel ieder kwartaal een beveiligingsupdate. Dat klinkt natuurlijk als een downgrade, wat het natuurlijk ook is, maar toch is het goed nieuws.

Samsung Galaxy A5 2016 updates

Doorgaans krijgen toestellen van Samsung twee jaar lang beveiligingsupdates. Het toestel is nu drie jaar oud en zal nog steeds zijn updates krijgen, zo wordt duidelijk. Dat is eigenlijk best uniek te noemen voor smartphones van deze leeftijd. We zagen eerder bij de Samsung Galaxy S6 dat deze na drie jaar van het lijstje gehaald werd, het lijstje waarin staat welke toestellen nog bijgewerkt worden met updates.

Hoe het verder gaat met andere toestellen van Samsung is nu de vraag. Volgende maand, in maart, viert de Galaxy S7 haar derde verjaardag. Zal Samsung hiervoor ook dan overschakelen naar kwartaalupdates, of kiest Samsung helemaal om de ondersteuning hiervoor te stoppen? Als Samsung voor het eerste kiest, is dat erg goed nieuws. We zijn erg benieuwd!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel