‘Samsung gaat Galaxy A-serie als eerst voorzien van in-display vingerafdrukscanner’

Samsung zou niet een Galaxy S-toestel van een in-display vingerafdrukscanner willen voorzien, maar de functionaliteit eerst beschikbaar willen stellen voor de Galaxy A-serie. Het past in een nieuwe strategie die Samsung toepast bij haar smartphones.

A-serie met in-display vingerafdrukscanner

De Samsung Galaxy A-serie zou als eerst voorzien worden van een in-display vingerafdrukscanner. Het is een feature die we al zagen bij de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro, maar nog niet bij de toestellen van Samsung. Toch lijkt het erop dat we deze functie niet eerst bij een high-end model gaan zien (zoals de S-serie of Note-serie) maar bij de A-serie.

Het is een nieuwe stap die Samsung heeft gezet. De A-serie wordt steeds vaker als eerst uitgerust met de nieuwste technieken. Dit zagen we bijvoorbeeld terug bij de Samsung Galaxy A7 (2018); voorzien van triple-camera en vingerafdrukscanner aan de zijkant, en de Galaxy A9, die maar liefst vier camera’s kreeg aan de achterkant.

Samsung Galaxy A9 blue

Nieuwe rapporten uit Zuid-Korea spreken over de aanwezigheid van een in-display vingerafdrukscanner bij de A-serie. Naar verluidt zou het gaan om optische sensoren, niet een ultrasone sensor zoals we die naar verwachting bij de Galaxy S10 gaan zien. Het is niet bekend welk A-serie toestel volgend jaar de eer heeft om met dit type vingerafdrukscanner uitgerust te zijn. Samsung zou wel de eerste (kunnen) zijn die in een mid-end smartphone een dergelijke vingerafdrukscanner plaatst.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel