Samsung Galaxy A6 en A6+ aangekondigd: allebei voor Nederland

De Galaxy A-serie wordt uitgebreid met twee nieuwe toestellen. Zojuist heeft de Koreaanse fabrikant de nieuwe Samsung Galaxy A6 en A6+ gepresenteerd. Alle twee de toestellen komen naar ons land.

Samsung Galaxy A6 aangekondigd

Samsung heeft na een tijd van geruchten en berichten, de Samsung Galaxy A6-serie officieel aangekondigd. Zoals het nummer van de telefoons al aangeeft, zal deze onder de huidige Samsung Galaxy A8 (2018) gepositioneerd worden. De A6-serie combineert volgens Samsung een stijlvol design, met een krachtige camera en handige functies.

Samsung Galaxy A6

Bij de Galaxy A6 zien we 5,6 inch HD+ Super AMOLED beeldscherm, terwijl dit bij de Galaxy A6+ een 6,0 inch Full-HD+ beeldscherm is. Er is in beide gevallen een octa-core processor aanwezig met een minimaal verschil in rekensnelheid. Ook is er 3/4GB RAM en 32/64GB opslagruimte dat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. Allebei de toestellen worden voorzien van Android 8.0 Oreo, WiFi 2.4 GHz en 5 GHz ondersteuning, Bluetooth 4.2 en in sommige regio’s van NFC. We verwachten dat NFC in ieder geval wel op één van de twee toestellen zal zitten in Nederland. Ook is er ruimte voor dual-sim. De Galaxy A6 krijgt een 3000 mAh accu, de A6+ 3500 mAh. Opladen kan middels de Micro-USB aansluiting.

Samsung Galaxy A6

Aan de voorzijde zien we bij de Samsung Galaxy A6 een 16 megapixel camera met een diafragma van f/1.9. Hierbij kun je ook gebruik maken van een flitser. Aan de achterzijde zit een enkele 16 megapixel camera met een diafragma van f/1.7. De Galaxy A6+ biedt een 16MP+5MP dual-camera achterop (f/1.7 – f/1.9) en een 24 megapixel front-camera met flitser aan de voorzijde (f/1.9). Ook is er aan de achterzijde een vingerafdrukscanner aanwezig bij zowel de A6 als de A6+.

Samsung Galaxy A6 Plus

Verkrijgbaarheid

Samsung brengt beide toestellen uit in de kleuren Black, Gold en Lavender. Allebei de toestellen worden medio juni uitgebracht in ons land. Voor de Galaxy A6 betaal je een bedrag van 309 euro, voor de Galaxy A6+ een bedrag van 369 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel