Samsung Galaxy A8: renders laten zeer strak metaal-glazen toestel zien

Van de week schreven we al over de nieuwe generatie Galaxy A-serie van Samsung. Naast de 2017-versie van de Samsung Galaxy A3, A5 en A7 kunnen we ook de Galaxy A8 (2017) verwachten. Deze erg strakke smartphone zal een vergelijkbaar design hebben als de Galaxy S7.

Samsung Galaxy A8

De Samsung Galaxy A-serie krijgt gezinsuitbreiding. Deze week schreven we al over de uitgelekte specificaties van de Galaxy A5 (2017) en A7 (2017). De Samsung Galaxy A8 zal waarschijnlijk nog dit jaar door de Koreaanse fabrikant uitgebracht worden. Wat direct opvalt is het erg strakke design waarbij gebruik gemaakt wordt van glas aan de voor- en achterzijde en een metalen frame.

Er zal tevens gebruik worden gemaakt van 2.5D glas waardoor er een lichte buiging zit aan de randen van het scherm. De Samsung Galaxy A8 doet qua vormgeving erg denken aan een Samsung Galaxy S7. Verwacht wordt dat het toestel de afmetingen 156,5 x 77,5 x 7,3 millimeter krijgt. Hiermee is de telefoon groter dan de Galaxy S7. De speaker van het toestel zal aan de rechterkant zitten; een opmerkelijke plaats.

Volgens een uitgelekte benchmark wordt het toestel voorzien van een Exynos 7420; een octa-core processor met een rekenkracht van viermaal 2.1 GHz en viermaal 1.5 GHz. Ook zal er 3GB RAM-geheugen beschikbaar zijn en 64GB interne opslagruimte. er wordt verder gesproken over een Full-HD display, een 8 megapixel camera en 5 megapixel front-camera.

De renders van het nieuwe toestel zijn afkomstig van Onleaks. Deze bron heeft het met grote regelmaat bij het juiste eind. Een releasedatum en datum van presentatie voor de Samsung Galaxy A8 zijn helaas nog niet bekend. Wellicht is dit in december, toen werd ook de Galaxy A (2016) serie aangekondigd.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel