Samsung Galaxy J5 (2016) krijgt Android 7.1.1 Nougat met Note 8-interface

Samsung is begonnen met het uitrollen van een nieuwe software-update voor de Samsung Galaxy J5 (2016). De smartphone wordt voorzien van Android 7.1.1 Nougat met de Samsung Experience 8.5 skin die we ook terugzien op de Galaxy Note 8.

Galaxy J5 (2016): Android 7.1.1 Nougat

De gebruikers van de Samsung Galaxy J5 (2016) kunnen vanaf nu een update verwachten voor hun smartphone. De Koreaanse fabrikant is begonnen met het uitrollen van een update waarbij niet alleen de nieuwe Android Nougat-versie wordt geleverd, maar ook de vernieuwde Samsung Experience 8.5 skin. Opvallend is dat deze skin tot nu toe enkel nog terug te vinden is bij de Samsung Galaxy Note 8.

Galaxy J5 2016 Android 7.1.1 Nougat

Met de update worden een reeks verbeteringen en optimalisaties doorgevoerd. De gehele interface krijgt een nieuwe lik verf waardoor het er beter uitziet met nieuwe icoontjes. Daarnaast is er integratie van Samsung Cloud en is de camera-app uitgebreid met de mogelijkheid om de sluitertoets te gebruiken om in- en uit te zoomen. Opvallend is dat de update geen nieuwe beveiligingsupdate meebrengt, maar blijft staan op augustus 2017.

Als eerst is Samsung begonnen met het uitrollen van de update in Polen. Echter wordt de update nu als een olievlek verder uitgerold en zal het niet al te lang meer duren voordat de update in Nederland beschikbaar is. De update zal OTA, dus via het toestel, aangeboden worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel