‘Samsung Galaxy S-serie voortaan alleen nog als Edge-versie’

Met de komst van de Samsung Galaxy S6 had je de keuze uit twee varianten; de ‘normale’ en de ‘Edge’ versie. Ook bij de Galaxy S7 had je keuze uit deze twee soorten. Bij de Edge-versie loopt het scherm aan beide zijkanten door en dit geeft het toestel een erg strak design. De Samsung Galaxy S8 en toekomstige S-series zullen volgens nieuwe berichten alleen als Edge-versie komen.

Samsung Galaxy S-serie als Edge-versie

Samsung introduceerde bij de S6-serie de mogelijkheid om te kiezen uit een standaard en een Edge-design. Ook bij de Samsung Galaxy S7 is er de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. Bij de S7-serie zou ook de Edge-versie het meest in trek zijn bij de consumenten. Volgens nieuwe berichten zou Samsung nu volledig de focus willen leggen op het gebruik van Edge-versies. Bij de Samsung Galaxy Note7, die vorige week werd gepresenteerd, zagen we ook enkel een Edge-versie van het toestel. Wel dook het toestel eerder nog op zonder doorlopende schermranden.

Samsung Galaxy S7 Edge

Galaxy S8

Volgend jaar, wanneer de Samsung Galaxy S8 uitgebracht moet worden, zou Samsung het plan hebben om ook enkel een Edge-versie uit te brengen. Ditzelfde zal gelden voor de andere nieuwe Galaxy S-series die uitgebracht zullen worden. Koh Dong-jin van Samsung laat in een reactie weten dat Samsung het momenteel overweegt om enkel een Galaxy Edge-versie uit te brengen van een toestel. Echter staat het hiermee niet direct vast dat er ook echt alleen een S8 Edge uitgebracht wordt, maar de kans is wel aannemelijk.

“Samsung has considered that it would make the edge display as the identity of the Galaxy S smartphone lineup if the company can provide consumers differentiated user experience through software and user-friendly functions (for the curved screen).”

Wat vind jij?

Zou jij er problemen mee hebben als Samsung niet meer een ‘platte’ versie van de Galaxy S8 uitbrengt? Of zou je sowieso kiezen voor de Edge-versie van de S8? We zijn benieuwd naar je mening. Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel