Samsung Galaxy S10+: gezichtsherkenning kan om de tuin geleid worden

De Samsung Galaxy S10-serie is de nieuwe reeks smartphones. Deze serie bestaat uit drie toestellen; de S10e, S10 en S10+. Alle drie de smartphones bieden gezichtsherkenning. Deze blijkt echter niet zo betrouwbaar als we zouden hopen.

Gezichtsherkenning Galaxy S10 faalt

De Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 en Galaxy S10+ komen begin maart op de markt en de verwachtingen zijn hooggespannen. De smartphones hebben we eerder uitgebreid besproken in de Galaxy S10 hands-on. De S10 en S10+ kan ontgrendeld worden met de vingerafdrukscanner onder het scherm, de S10e krijgt een vingerafdrukscanner aan de zijkant van de telefoon.

Alle drie de smartphones kunnen ook ontgrendeld worden met gezichtsherkenning. Deze zou volgens de Duitse collega’s van MobiFlip niet zo snel zijn als de Huawei Mate 20 Pro of OnePlus 6T, maar het is een oplossing. De Duitse website onderzocht ook of de gezichtsherkenning makkelijk om de tuin geleid kan worden. Dit blijkt verbazingwekkend nog zo te zijn ook. Met een foto kan het toestel ontgrendeld worden. Niet iedere foto werkte even goed, maar met een goede foto kan je ver komen, zo blijkt uit de test. Volgens de website van Samsung biedt de gezichtsherkenning hoge zekerheid.

Eerder gaf de Consumentenbond aan in een onderzoek dat een groot deel van de smartphones op deze manier ontgrendeld kan worden, maar van zo’n high-end toestel zou je toch daarin verbeteringen verwachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 582,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 408,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel