‘Samsung Galaxy S11 krijgt 108MP camera en 5x optische zoom’

Samsung is bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe high-end smartphone. De Galaxy S11 van Samsung zal voorzien zijn van een 108 megapixel camera en 5x optische zoom.

Galaxy S11 met verbeterde camera

Bij Koreaanse bronnen is nieuwe informatie bekend geworden over de nieuwe Galaxy S11 van Samsung. De fabrikant zou meer aandacht willen besteden aan de camera van de smartphone. Als we afgaan op de berichten uit Korea, wordt de Galaxy S11 voorzien van een camera waarmee je 5x optisch kunt zoomen. Tot nu toe boden de Samsung-toestellen alleen 2x optische zoom aan, iets wat anno nu toch echt te weinig is.

Uit eerdere nieuwsberichten bleek dat de informatie van de Koreaanse bron doorgaans juist zijn. Ook begon de fabrikant eerder dit jaar met de massaproductie van een cameramodule met ondersteuning voor 5x optische zoom. Het is de eerste smartphone van Samsung met zoveel zoom-ondersteuning. Huawei heeft dit bijvoorbeeld al veel langer, en zagen we eerder dit jaar al op de Huawei P30 Pro.

Het rapport van de bron meldt verder dat we een 108 megapixel camera terug kunnen gaan zien op de smartphone. Deze zou bedoeld zijn voor de standaardsensor. Een flinke upgrade, ten opzichte van de huidige 12 megapixel sensoren die Samsung nu gebruikt. Het lijkt logisch dat Samsung de smartphone verder voorziet van een groothoeklens en mogelijk nog meerdere lenzen voor andere activiteiten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 419,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 633,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel