Samsung Galaxy S11e: renders tonen smartphone met triple-camera

Samsung werkt aan de nieuwe S11-serie welke begin volgend jaar verwacht wordt. Afgelopen week zagen we al renders van de S11, nu zien we de beelden van de Samsung Galaxy S11e.

Samsung Galaxy S11e renders

Als opvolger van de S10e die dit jaar werd uitgebracht, kunnen we komend jaar de S11e verwachten. Samsung zal dit toestel begin volgend jaar uitbrengen zo is de verwachting, samen met het ‘standaard’ model van de Galaxy S11 en een S11+/S11 Pro. Net als bij de voorganger zal de S11e veel van de mogelijkheden uit de premium smartphone bieden, maar dan in een compacter jasje. We zagen van de week al renders van de Galaxy S11 voorbijkomen met vijf camera’s.

De renders zijn gemaakt door OnLeaks, een leaker die vaker vroegtijdig over informatie over onaangekondigde smartphones beschikt. Waar de S10e over een 5,8 inch beeldscherm beschikt, zal dat bij de Galaxy S11e uitkomen op 6,2 of 6,3 inch. De smartphone zal de afmetingen 151,7 x 69,1 x 7,9 millimeter en bij de camera bedraagt de dikte 9,1 millimeter. De cameramodule steekt namelijk wat uit aan de achterkant van de telefoon. Voorop is de front-camera geplaatst in een cirkelvormige opening.

Samsung Galaxy S11e render

Samsung zal de Galaxy S11e voorzien van een in-display vingerafdrukscanner, in tegenstelling tot de S10e, waar de scanner aan de zijkant werd gemonteerd. Daarbij zien we dat de camera-module plaats biedt aan drie sensoren. Wat voor soort lenzen dit zijn is nog niet bekend gemaakt. De voorganger bood in ieder geval een dual-camera, dus we verwachten wat nieuwe mogelijkheden. We vermoeden dat Samsung de lens voorziet van optische zoom, zodat inzoomen zonder kwaliteitsverlies ook mogelijk wordt met deze S11. Bij de S10e was dit niet mogelijk.

Verder valt op dat de Samsung Galaxy S11e geen 3,5 millimeter aansluiting lijkt te krijgen voor een headset. Het luisteren van muziek zal dan via de USB-C poort moeten verlopen. Geruchten spreken verder over een Exynos 990 chipset, 6GB RAM en 128/256GB aan opslagruimte. Daarbij wordt de Galaxy S11e uitgerust met een 4000 mAh accu en natuurlijk Android 10. Het is nog onbekend wanneer we de nieuwe S11-serie kunnen verwachten, maar volgens de geruchten zou dit op 18 februari het geval kunnen zijn.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 419,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel