Eerste details over Samsung Galaxy S11 en S11e: 120Hz scherm, accu en Space Zoom

Samsung komt over een aantal maanden met de introductie van de Samsung Galaxy S11-serie. De nieuwe smartphoneserie zal naar verwachting bestaan uit drie modellen, waarbij we over twee van deze al wat informatie hebben.

Galaxy S11 met Space Zoom

Er wordt door de Koreaanse fabrikant gewerkt aan een opvolger voor de S10-serie. Naar verwachting wordt dit de S11-serie, maar het kan ook goed zijn dat Samsung kiest voor een nieuwe naam of modellijn. Of het nou S11, S20 of een andere naam wordt, dat moeten we nog even afwachten, zeker is wel dat we wat meer te weten komen over de camera van het nieuwe vlaggenschip.

Samsung wil de Samsung Galaxy S11 voorzien van een camera, waarbij de functie ‘Space Zoom’ wordt genoemd. Deze naam is opgedoken in een patent, welke bedoelt is voor toestellen die in de Europese Unie moeten verschijnen. Bij dit patent wordt omschreven dat het gaat om een stukje software- en hardware, waarbij zonder kwaliteitsverlies in te zoomen op een onderwerp.

We gaan er vanuit dat Samsung toestellen nu van meer optische zoom wil voorzien. Huawei heeft met bijvoorbeeld de Huawei P30 Pro al langere tijd een camera met 5x optische zoom en 10x hybrid zoom. Mogelijk gaan we dit dan ook bij Samsung terug zien op de Galaxy S11. Samsung zou daarbij ook gaan kiezen voor een periscoop-camera, welke we eveneens van de P30 Pro kennen. De hoofdsensor zal een 108MP camera zijn.

De nieuwste geruchten spreken verder over een nieuwe feature voor het scherm van de Galaxy S11. Nu zien we al toestellen met 90Hz verversingssnelheid, waardoor scrollen en gamen nog soepeler verloopt en oogt, maar Samsung zou het toestel willen voorzien van 120Hz.

Galaxy S11e accu

Galaxy S11e

Ook over de Samsung Galaxy S11e is er nieuws te melden. De ‘instapper’ van de S11-serie zou voorzien worden van een krachtigere accu dan bij de huidige S10e. Volgens IceUniverse, welke vaak informatie levert over nog niet gepresenteerde Samsung-toestellen krijgt de Galaxy S11e een 4000 mAh accu.

In de komende tijd zullen we ongetwijfeld meer gaan horen over de nieuwe smartphoneserie van Samsung. DroidApp zal je uiteraard hiervan op de hoogte houden!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 671,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 638,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 399,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel