Samsung Galaxy S5: software-update dicht Stagefright-lek

Samsung is begonnen met het verspreiden van een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S5. De update heeft het versienummer G900FXXU1POI1 en bevat een aantal verbeteringen. Met de update worden een aantal verbeteringen doorgevoerd in de stabiliteit van het toestel en de software. Ook dicht de update een deel van het Stagefright-lek.

Samsung Galaxy S5

Bezitters van de Samsung Galaxy S5 kunnen vanaf nu een update verwachten op hun smartphone. In Nederland is Samsung begonnen met het uitrollen van een beveiligings-update voor het vlaggenschip van vorig jaar. De update voor de Samsung Galaxy S5 is circa 385MB groot en is over-the-air (OTA) beschikbaar.

G900FXXU1POI1 update

De G900FXXU1POI1 update voor de Galaxy S5 bevat verbeteringen in de stabiliteit en in de beveiliging. In de changelog van de update staat dat niet-gebruikte applicaties voortaan op een betere manier worden afgesloten, en zo dus niet in het werkgeheugen van de telefoon blijven hangen. Ook worden overbodige bestanden automatisch verwijderd en krijg je een melding van onstabiele apps.

Smart Manager

Een nieuwe applicatie is er ook te vinden op de Galaxy S5: Smart Manager. Deze applicatie kennen we al van de Samsung Galaxy S6. De toepassing geeft inzicht in de opslagruimte, het gebruikte RAM-geheugen, de accu en de beveiliging.

Smart Manager

Met de update dicht Samsung ook voor een deel het Stagefright-lek. De eerste versie van Stagefright lijkt met de update geheel gedicht te zijn. Omdat Stagefright 2.0 onlangs opdook, waarbij ook vrijwel alle Android-smartphones kwetsbaar zijn, is dit lek nog niet gedicht. DroidApp-schrijfster Kelly wist onderstaande resultaten te behalen na de update. Met de Stagefright Detector app kan gecontroleerd worden of je toestel kwetsbaar is voor het lek.

Galaxy S5 G900FXXU1POI1

Zoals gezegd wordt de update voor de Galaxy S5 vanaf nu uitgerold. Je zult op het toestel vanzelf de melding krijgen voor de update. Mocht je niet kunnen wachten, dan kan je via het menu met instellingen, over de telefoon, software-update handmatig controleren op updates.

Lees ook

Reageer op dit artikel