Samsung Galaxy S7 (Edge) gebruikers klagen over krassen op home-button

De home-button van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zou erg gevoelig zijn voor krassen en slijtage. Dit melden verschillende gebruikers. De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge liggen sinds maart in de winkels en is het vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant voor dit jaar.

Galaxy S7 home-button

Samsung doet goede zaken met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. De opvolgers van de Galaxy S6 en S6 Edge lijken weliswaar op de voorgangers, maar zijn op verschillende gebieden duidelijk verbeterd. Ook in onze Samsung Galaxy S7 Edge review waren we enthousiast over de nieuwe smartphone uit Zuid-Korea. Het design is iets wat positief opvalt. Hoewel het toestel erg gevoelig is voor vingerafdrukken, leek de afwerking prima in orde.

Krassen

Verschillende gebruikers en websites melden nu een probleem met de Galaxy S7 en S7 Edge. De home-button van de toestellen zou erg gevoelig zijn voor krassen en slijtage. De schade aan de toets hoeft niet per definitie te zijn ontstaan bij ‘normaal’ gebruik met vingers, maar kan ook optreden wanneer je het toestel in je broekzak stopt. De rest van het toestel heeft volgens de bronnen geen zichtbare schade en/of krassen. Het lijkt erop dat bepaalde batches van de S7 en S7 Edge getroffen zijn door het probleem, maar dat niet alle toestellen deze problemen lijken te ondervinden.

Galaxy S7 home-button krassen

Er wordt gesproken over een matig afgewerkte beschermlaag die over de vingerafdrukscanner/home-button is aangebracht. Deze laag biedt niet voldoende bescherming voor het dagelijks gebruik, zo blijkt uit het feit dat de schade is ontstaan tijdens normaal gebruik van de knop. Dit omdat er niet van abnormaal gebruik sprake is. PhoneArena meldt dat Apple voor de iPhone, LG met de G5, HTC voor de HTC 10 en Huawei voor de P9 andere materialen gebruiken dan Samsung.

Ben jij in het bezit van een Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge en heb jij ook last van krassen op je home-button? Dan horen we dat graag.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel