Samsung gebruikt verschillende camerasensoren voor Galaxy S7: een vergelijking

Samsung gebruikte vorig jaar bij de productie van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge al twee verschillende camerasensoren. Dit leverde toch wel aanzienlijke verschillen op in de kwaliteiten van de camera. Ook bij de Samsung Galaxy S7 worden er twee verschillende sensoren gebruikt. In een fotovergelijking zijn de verschillen bij de camerakwaliteit bij de S7 te zien.

Samsung Galaxy S7 camerasensor

Samsung maakt gebruik van twee verschillende camerasensoren bij de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Eerder voorzag de fabrikant ook de Galaxy S6-serie al van verschillende camerasensoren. De verschillen in camerakwaliteit waren bij deze twee flink te noemen. Ook bij de Samsung Galaxy S7 worden twee verschillende sensoren gebruikt; de ISOCELL-sensor van Samsung zelf en de Sony IMX260 sensor. In onderstaande foto’s zie je steeds links de Samsung ISOCELL-sensor en rechts de IMX260 sensor van Sony.

De Finse website Muropaketti heeft een vergelijking gepubliceerd van de twee verschillende camerasensoren in de S7. We zien dat de verschillen bij de Galaxy S7 veel minder aanwezig zijn dan bij de S6-serie het geval was. Wel zijn er steeds kleine verschillen te zien in de kwaliteit. Zo is de blauwe lucht bij de Sony-sensor blauwer en zijn de takken in de eerste foto mooier met de ISOCELL-sensor.

Ook op XDA zijn er een aantal vergelijkingen geplaatst. De resultaten hiervan vind je hieronder. Links is de S7 met de ISOCELL sensor en rechts met de sensor van Sony. Vooral in donkere omgevingen zien we toch wel grotere verschillen.

Samsung Galaxy S7 camerasensor

Samsung Galaxy S7 camerasensor

Mocht je in het bezit zijn van een Samsung Galaxy S7 (Edge) en willen weten welke sensor jouw S7 heeft, dan kan je hiervoor de AIDA64 app downloaden uit de Play Store. Als je een exemplaar hebt met een Sony-sensor zie je staan; Sony_IMX260. De ISOCELL-exemplaren worden aangeduid met het Camera ID SLSI_S5K2L1.

Bekijk ook: 27 handige tips en tricks voor de Samsung Galaxy S7 (Edge)

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 401,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel