Eerste indruk: Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

Op 11 maart zijn de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge officieel verkrijgbaar, toch is de voorverkoop van deze nieuwe toptoestellen al even gestart. DroidApp heeft beide toestellen bekeken en kort getest, in onze preview lees je onze eerste indrukken van de S7 en S7 Edge.

Samsung Galaxy S7

Samsung kondigde op 21 februari tijdens haar Samsung Unpacked-evenement de opvolgers van de Galaxy S6 en S6 Edge aan. De Samsung Galaxy S7 lijkt op het eerste gezicht erg veel op haar voorganger. Wel heeft Samsung haar gebruikersinterface een kleine update gegeven waarmee het toestel netjes en zakelijk oogt. Het 5,1 inch Super-AMOLED scherm geeft een uitstekende beeldkwaliteit op een hoge resolutie.

Samsung Galaxy S7 TouchWiz

 

Bij het navigeren door de menu’s op de Galaxy S7 zijn geen vertragingen merkbaar, waarmee de Exynos 8 octa-core processor prima haar werk lijkt te doen. Ook multitasken lijkt geen probleem te zijn voor de S7, met maar liefst 4GB aan werkgeheugen is er ruimte genoeg tientallen actieve apps. Voor het opslaan van multimedia bestanden en apps is er 32GB maar gelukkig kun je dit uitbreiden met een Micro-SD kaart

Samsung Galaxy S7 camera

Samsung Galaxy S7 Edge

Toen Samsung vorig jaar een smartphone met gebogen schermranden introduceerden was het nog maar even afwachten of dit een blijvertje zou zijn. Toch heeft Samsung met de Samsung Galaxy S7 Edge een opvolger geïntroduceerd en lijkt het gebogen scherm toegevoegde waarde te zijn voor veel Samsung-gebruikers. Wanneer we de Galaxy S7 Edge vasthouden merken we op dat het toestel zeer degelijk en robuust aanvoelt. De rand die onderdeel is van het display lijkt nog iets meer gebogen dan de S6 Edge. Qua gewicht lijkt de S7 Edge prima voor haar formaat.

Samsung Galaxy S7 Edge

Ook op de Samsung Galaxy S7 Edge zien we dezelfde user interface als de gewone S7. Wanneer je vanuit een hoek naar het toestel kijkt is het eerste notificatie icoontje zichtbaar. Door rechts langs het scherm te vegen kun je via het “Edge screen” veel gebruikte apps starten. Ook kun je zelf handelingen instellen en nieuws lezen via Yahoo nieuws.

Met het always-on display krijg je in een oogopslag te zien hoe laat het momenteel is, worden notificaties getoond en het actuele accupercentage. Uiteraard heeft ook de S7 Edge een notificatie-LED zoals te zien op de foto. Over datzelfde display zijn we onder de indruk, de kleuren spatten van het 5,5 inch Super-AMOLED scherm af.

De Samsung Galaxy S7 Edge is beschikbaar in vier verschillende kleuren namelijk roze, zwart, zilver en goud. Wat opvalt is dat Samsung ook hierin verbetering heeft gebracht, zo komen de toestelkleuren beter tot haar recht. De kleur goud heeft nu meer weg van goud en de zwarte Galaxy S7 Edge oogt erg strak. Samsung heeft geluisterd naar haar klanten door een Micro-SD geheugensleuf in het toestel te verwerken, deze is aan de bovenzijde van de S7 Edge te vinden.

Specificaties en deals

Samsung laat met zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge een positieve eerste indruk achter. Op onze speciale toestelpagina kun je alle specificaties nog eens rustig teruglezen. Ook vind je daar meer nieuws over deze smartphones. Besluit je om voor 11 maart de S7 of S7 Edge te pre-orderen dan krijg je daar een Gear VR-headset gratis bij. We hebben alle deals per provider voor je op een rij gezet.

Bekijk ook: Samsung Galaxy S7 (Edge): dit zijn alle officiële accessoires, hoesjes en covers

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel