‘Samsung lanceert Galaxy S8 (pas) in april en wordt een stuk duurder’

Samsung zou haar nieuwste vlaggenschip voor het nieuwe jaar, de Samsung Galaxy S8, later dan gepland aankondigen. In april pas zou de S8 worden aangekondigd, op een eigen evenement in New York. Daarbij zal ook de prijs een stuk hoger worden.

Galaxy S8 in april?

Samsung zou pas in april de nieuwe Samsung Galaxy S8 presenteren, zo blijkt uit nieuwe informatie. Hierbij zou Samsung een eigen evenement inplannen in New York. Het bedrijf zou volgens de bronnen langer de tijd willen nemen om het vertrouwen terug te winnen voor het product, na de grote problemen met de Samsung Galaxy Note 7. In die tijd wil het bedrijf nog meer aandacht besteden aan de aanscherping van de veiligheid en het minimaliseren van een kans op risico’s.

Wanneer de berichten kloppen, betekent dit dat de opvolger van de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet op het Mobile World Congress te zien zal zijn. Hier leek het in eerste instantie wel op, dat Samsung hier het toestel zou laten zien.

Samsung Galaxy S8 prijs

De prijs

De S8 wordt het vlaggenschip voor 2017 van de Koreaanse fabrikant. Bij een high-end smartphone hoort vaak ook een hoge prijs. De prijs van de Samsung Galaxy S8 zal volgens Goldman Sachs (een financiële instelling voor multinationals) flink stijgen. De instelling kijkt namelijk naar de prijs van de grondstoffen en die zullen volgend jaar stijgen.

Onder de streep zal dit betekenen dat de prijs van de Samsung Galaxy S8 circa 15-20 procent hoger ligt dan bij de Galaxy S7. De hogere kosten zouden ervoor kunnen zorgen dat het toestel een adviesprijs krijgt van 800-900 euro. De S7 kwam bij introductie voor een prijs van 699 euro op de markt, de S7 Edge voor 799 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel