Samsung slaat Android 7.0 Nougat voor Galaxy S7 (Edge) over; direct naar Android 7.1.1

De bezitters van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge moeten nog even geduld hebben voordat de update naar Android Nougat beschikbaar is. Nu is bekend geworden dat Android 7.0 als versienummer overgeslagen zal worden. In plaats daarvan zou Samsung de toestellen direct voorzien van Android 7.1.1 Nougat.

Samsung Galaxy S7 (Edge): Android Nougat

Verschillende fabrikanten zijn reeds begonnen met het updaten van hun smartphones naar de nieuwe Android-versie. Ondertussen is Samsung bezig met het ontwikkelen van de Nougat-update voor verschillende smartphones. Onder andere voor de Galaxy S6-serie en natuurlijk de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Android 7.1.1 Nougat Samsung Galaxy S7 Edge

Android 7.1.1

Nu heeft Samsung in haar beta-programma bekend gemaakt dat de update naar Android 7.0 Nougat overgeslagen zal worden. In plaats hiervan zal Samsung direct de S7-toestellen updaten naar Android 7.1.1 Nougat. Dit heeft als voordeel dat gebruikers direct de nieuwste Android-versie hebben.

Vanmorgen maakte Sony bekend dat zij de eerste fabrikant willen zijn die Android 7.1.1 Nougat uitrolt naar de smartphones. De rotte tomaten mochten gepakt worden als zij niet de eerste zouden zijn. De bekendmaking vanuit Samsung kan het nu spannender maken wie eerder is. Android 7.1.1 brengt onder andere ondersteuning voor het GIF-toetsenbord.

Samsung Galaxy S7 Edge
De DroidApp App op de Galaxy S7 Edge

Op dit moment wordt Nougat getest middels een beta-programma. Hierin werd duidelijk dat Samsung stopt met TouchWiz en haar eigen skin de naam Samsung Experience mee zal geven. Wanneer de update beschikbaar wordt gesteld voor de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge is op dit moment nog niet bekend.

Lees ook: 27 handige tips en tricks voor de Samsung Galaxy S7 (Edge)

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel