‘Samsung Galaxy S8 design gaat flink op de schop: geen home-button’

Samsung zou voor het ontwerp van de Samsung Galaxy S8 het over een compleet andere boeg gooien. De eerste Galaxy-smartphone werd al met een home-button uitgerust en die ’traditie’ heeft Samsung vastgehouden. Nu zijn er berichten verschenen over de Samsung Galaxy S8 waarbij er wordt gekozen voor een totaal ander design. Ook hebben we een datum doorgekregen waarop het toestel waarschijnlijk aangekondigd zal worden.

Samsung Galaxy S8 design

Het begon met de Samsung Galaxy S, een smartphone met een home-button. Hoewel veel merken ook begonnen met het plaatsen van een home-button, bleef Samsung trouw aan de fysieke toets aan de voorzijde van het toestel. Toch lijkt hier volgens de laatste berichten een einde aan te komen.

Ook Samsung zal bij de Samsung Galaxy S8 zoals het er nu naar uitziet de home-button weghalen. Dit heeft als voordeel dat het beeldscherm verder door kan lopen. Hoe dit er precies uit zal komen te zien is helaas nog niet bekend. Want nog steeds dient de luidspreker aan de voorzijde bevestigd te zijn voor telefoonoproepen. Wel kan de vingerafdrukscanner mogelijk in het touchscreen verwerkt worden. Wel werd eerder al het nieuws naar buiten gebracht dat we enkel een ‘Edge’ versie gaan zien van de Samsung Galaxy S8.

Dual-camera

Dezelfde bron heeft opnieuw bevestigd dat Samsung werkt aan een dual-camera voor de Samsung Galaxy S8. Eerder al verschenen deze berichten. Heel bijzonder is dit overigens niet. Veel andere merken hebben inmiddels al een toestel met een dual-camera. Denk aan de Huawei P9, LG G5 en de Honor 8. Mogelijk zou Samsung twee losse camera’s willen toepassen met één van 16 megapixel en één van 8 megapixel. Er zijn al ’trademarks’ opgedoken over LightUp Camera en Light+ Camera, waarbij het goed kan zijn dat Samsung de camera wil laten uitblinken in situaties met weinig licht.

Samsung Galaxy S8 home-button

Snapdragon 830

Ook gaan er berichten over een Snapdragon 830 processor, de nieuwste versie van Qualcomm. Echter zal deze alleen in enkele landen beschikbaar komen, zo is de verwachting. De andere landen krijgen een Exynos processor uit de fabriek van Samsung zelf.

Houd er rekening mee dat de informatie nog niet officieel is bevestigd en dat er op het laatste moment toch nog dingen kunnen veranderen. We verwachten de Samsung Galaxy S8 in het eerste kwartaal van 2017, vermoedelijk in februari. Er zijn berichten opgedoken over 26 februari, wat betekent dat we het toestel tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gaan zien.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel