Samsung Galaxy S9(+) en Note 9 krijgen juni-patch met nachtmodus in camera

Samsung heeft drie smartphones bijgewerkt met een nieuwe, vrij belangrijke update. Naast de beveiligingsupdate van juni worden de toestellen ook voorzien van verbeteringen in de camera. De update is beschikbaar voor de Galaxy S9, Galaxy S9+ en Galaxy Note 9.

Galaxy S9 en Note 9: patch van juni

Voor de bezitters van de Samsung Galaxy S9, S9+ en Note 9 wordt een software-update uitgerold in Nederland. Beide smartphones krijgen met deze update beveiligingsupdate juni 2019 uitgerold. Tevens heeft Samsung gewerkt aan een aantal nieuwe functies voor de drie toestellen.

Galaxy S9 Note 9 nachtmodus

De vernieuwingen vinden we vooral terug in de camera-app. Vanaf nu kan er gebruik gemaakt worden van de speciale nachtmodus. Dit moet ervoor zorgen dat je betere foto’s kunt maken in omgevingen met weinig licht. Samsung belooft ook dat daar de ruis verminderd wordt en de details beter uitgelicht worden, wat moet resulteren in betere foto’s. Deze nachtmodus is anders dan de nacht-scène die we eerder al op de toestellen zagen. De nieuwe nachtmodus moet vooral minder ruis laten zien. De nachtmodus zagen we eerder bij de Galaxy S10 en Galaxy S10+.

Een andere nieuwe functie in de camera is de QR-scanner. Met deze scanner kun je, zoals de naam al aangeeft, direct vanuit de camera-app QR-codes scannen. Tevens is er de vernieuwde Live Focus ondersteuning in de galerij-app. Hiermee wordt het mogelijk om te kiezen uit meer achtergrondeffecten. Denk aan kleurpunt, zoomen, draaien of vervagen.

Galaxy S9 Note 9 juni update camera

Update

De update wordt vanaf nu uitgerold voor de Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus en Galaxy Note 9. Zodra deze update voor jouw smartphone beschikbaar is, krijg je hiervan een melding op je toestel. Je kunt eventueel ook handmatig controleren of de update beschikbaar staat, mocht je niet kunnen wachten. Ga hiervoor naar Instellingen > Software-update en werk handmatig bij.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Bedankt Henk, voor de screenshots

Lees ook

Reageer op dit artikel