Samsung Galaxy View: ‘mega tablet’ met 18,4 inch scherm aangekondigd

Samsung heeft zojuist de Samsung Galaxy View aangekondigd. Hoewel het meer gaat om een draagbaar apparaat, is het eigenlijk een grote tablet met een handvat. Het scherm van de Samsung Galaxy View heeft een grootte van 18,4 inch en is hierdoor een heel stuk groter dan de doorsnee tablet. Eerder doken er al foto’s op van de Galaxy View.

Samsung Galaxy View

Vandaag heeft Samsung op haar blog de Samsung Galaxy View aangekondigd. Vorige week verschenen er al foto’s van de Galaxy View online en nu weten we meer over het apparaat. Eerder werd al duidelijk dat het apparaat niet geplaatst werd in het rijtje ’tablets’, maar dat er een nieuw segment voor werd gemaakt; verplaatsbaar apparaat.

Samsung Galaxy View

Met de Samsung Galaxy View wil het Koreaanse bedrijf consumenten bereiken die graag onderweg of tussendoor video’s en films bekijken. Daarnaast kan er op het 18,4 inch grote scherm gebruik gemaakt worden van de internetbrowser en natuurlijk het checken van de e-mail. Samsung snijdt een nieuw segment aan om consumenten te laten genieten van entertainment en mobiele video.

De Samsung Galaxy View is voorzien van een 18,4 inch Full-HD display en stereo speakers. Daarnaast is er een 2,1 megapixel front-camera geplaatst en is er een sleuf voor een Nano-Simkaart voor 4G-internet. Het apparaat wordt aangedreven door een 1.6GHz octa-core processor die vermoedelijk uit de fabriek van Samsung zelf komt. De Galaxy View heeft een gewicht van 2,65 kilogram en heeft 2GB aan RAM-geheugen, 32GB of 64GB aan intern geheugen en een 5700 mAh accu waarmee je tot acht uur lang video’s moet kunnen afspelen. Het interne geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart. Het besturingssysteem is Android 5.1 Lollipop.

Samsung Galaxy View

Volgende maand, in november, zal de Samsung Galaxy View naar Nederland komen. De prijs van het apparaat bedraagt 699 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel