Samsung Galaxy Watch Active 2: specificatieblad uitgelekt van nieuwe smartwatch

Samsung zal op 7 augustus niet alleen de nieuwe Galaxy Note 10-serie presenteren. Ook zullen we één of meerdere nieuwe smartwatches gaan zien. We komen nu meer te weten over de Samsung Galaxy Watch Active 2.

Samsung Galaxy Watch Active 2 in het nieuws

Op 7 augustus staat een grootse aankondiging gepland van Samsung. Het bedrijf zal in New York daar de Galaxy Note 10 en Note 10+ presenteren. Echter lijkt het erop dat er nog meer staat te gebeuren. Er zal een opvolger komen voor de Galaxy Active smartwatch; de Galaxy Watch Active 2.

Touch Bezel

Er is nu een lijst opgedoken met specificaties van het horloge. Samsung zal dit horloge uitbrengen met een kast van 40 mm en 44 mm. Er zal niet langer meer een draaibare ring zijn om deze kast, maar eentje met een aanraakframe. Deze reageert dus op aanraking. Samsung noemt dit Touch Bezel. Door bijvoorbeeld over de zijkant te vegen, kun je door het menu scrollen.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung zal de smartwatch ook voorzien van valdetectie en ook een hartslagsensor zal aanwezig zijn op de Samsung Galaxy Watch Active 2. ECG staat ook gepland, maar zal pas later actief gemaakt worden. Ook is er Bluetooth 5.0 en komt het horloge in de kleuren Pink Gold, zwart, zilver en goud. Van de 44mm versie verschijnt ook een LTE-versie. Ook is de Galaxy Watch Active 2 uitgerust met 4GB opslagruimte en een Exynos 9110 processor. Ook dit horloge wordt weer geleverd met Tizen en One UI.

Er zijn nog wel een paar verschillen; zo is het RAM-geheugen bij beide modellen 768MB, maar krijgt de LTE-versie 1,5GB aan werkgeheugen. De accu van de 40mm telt 247 mAh, de 44mm 340 mAh. Het scherm is 1,2 inch groot (360×360, Super AMOLED met Gorilla Glass DX+), hoewel het grotere model een schermgrootte krijgt van 1,4 inch. Alle details zullen we op 7 augustus te horen krijgen.

Lees ook

Reageer op dit artikel