Samsung laat Galaxy M40 zien met punch-hole en triple-camera

Samsung heeft een nieuwe mid-end smartphone gepresenteerd in de M-serie; de Galaxy M40. Je herkent het toestel aan een punch-hole en de triple-camera in verticale opstelling. Eerder zagen we al de Galaxy M20 verschijnen.

Samsung Galaxy M40

Sinds enige tijd is de Samsung Galaxy M20 verkrijgbaar in Nederland, voorzien van een enorme accu. De M-serie wordt nu uitgebreid met de Samsung Galaxy M40. Het bedrijf heeft de smartphone geplaatst in het mid-end segment, waardoor de prijs niet zo hoog hoeft te zijn. Eerder werd dit toestel in China al aangekondigd onder de naam Samsung Galaxy A60; in andere landen wordt de telefoon dus onder de M-serie uitgebracht.

Samsung Galaxy M40

Beeldscherm

De Samsung Galaxy M40 is voorzien van een 6,3 inch beeldscherm met een opening in het scherm. Dit wordt ook wel de punch-hole genoemd, hoewel Samsung zelf liever spreekt over een Infinity-O-Display. Hierin zit de 16 megapixel front-camera. De luidspreker zit achter het scherm; iets wat we bijvoorbeeld ook zagen bij de Huawei P30 Pro. Er is een 3500 mAh accu welke via de USB-C poort opgeladen kan worden. Er is tot 15W snellaad-ondersteuning.

Samsung heeft de Galaxy M40 verder voorzien van een Snapdragon 675 chipset met 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Dit geheugen is uit te breiden middels een geheugenkaart. Verder aanwezig is Android 9 Pie met de One UI-skin, een vingerafdrukscanner, NFC, Bluetooth 5.0 en Dolby Atmos support. Een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset is niet aanwezig.

Samsung Galaxy M40

Camera

Aan de achterkant heeft de Samsung Galaxy M40 een triple-camera gekregen. Deze bestaat uit een 32MP, 8MP ultra-wide en een 5MP diepte-sensor. Filmen kan in een maximale resolutie van 4K en er is ondersteuning voor het schieten van Super Slow-motion filmpjes.

Release

Samsung brengt de Galaxy M40 uit in de kleuren Midnight Blue en Seawater Blue. Vanaf 18 juni is de telefoon verkrijgbaar in India. De prijs ligt omgerekend iets boven de 250 euro. Of de Galaxy M40 ook naar ons land komt is niet bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel