Samsung en LG komen nog dit jaar met opvouwbare smartphones

De geruchten en berichten over opvouwbare telefoons gaan al jaren rond. Samsung en LG komen nog dit jaar met smartphones die je op kunt vouwen; en nee, dat zijn geen telefoons met een klepje. De opvouwbare smartphones hebben als voordeel dat je een relatief groot toestel gewoon in je binnenzak kunt stoppen.

Opvouwbare smartphones in 2017

Vanaf het najaar moeten de eerste opvouwbare smartphones van de band rollen. The Korea Herald, die vaker goed geïnformeerd is binnen de telecomwereld, meldt dat Samsung en LG met opvouwbare smartphones komen. Ook de bekende leaker Evan Blass meldt dit. Al jaren gaan er berichten rond over de productie en komst van de opvouwbare telefoon, maar nooit kwam het ervan.

Eind dit jaar zullen de twee fabrikanten uit Zuid-Korea hun opvouwbare smartphone presenteren, zo melden de nieuwste berichten. Samsung zou in het derde kwartaal 100.000 opvouwbare toestellen willen produceren. LG zou eveneens 100.000 eenheden willen produceren en start hiermee in het vierde kwartaal van 2017.

Buigbaar display

Het formaat van het toestel zal vergelijkbaar zijn met de toestellen zoals we die nu kennen. Echter kan de smartphone dus uitgevouwen worden waarna er een schermgrootte van 7 inch ontstaat. Samsung zou nog wel een beslissing moeten nemen over of het inderdaad dit jaar uitgebracht wordt. Er wordt eerst gekeken naar de winstgevendheid en de verkoopbaarheid van de telefoons.

Het is niet duidelijk bij LG of het bedrijf zelf opvouwbare telefoons uit gaat brengen. De geruchten gaan dat de fabrikant de technologie beschikbaar zal stellen voor fabrikanten zoals Huawei en Apple.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel