Samsung presenteert eerste Android Go-toestel: Galaxy J2 Core

Samsung heeft haar eerste Android Go-toestel gepresenteerd. De smartphone krijgt de naam Samsung Galaxy J2 Core en heeft over de Android Go-skin toch de eigen Samsung Experience skin gekregen. We zetten de details van de telefoon op een rij.

Samsung Galaxy J2 Core

Android Go is een aangepaste variant van Android; bedoeld voor toestellen met minder krachtige hardware. Google-apps zijn wat meer uitgekleed zonder dat je belangrijke functies hoeft te missen. Samsung heeft nu ook de eerste stap gezet naar Android Go en presenteert de Samsung Galaxy J2 Core. Over de eigen Android 8 Oreo Go interface ligt de eigen skin van Samsung; Experience.

Samsung Galaxy J2 Core

Het toestel is uitgerust met een 5,0 inch TFT beeldscherm met een resolutie van 960 x 540 pixels. Daarbij heeft de telefoon een Exynos 7570 quad-core processor, 1GB RAM en 8GB opslagruimte. Voor het maken van foto’s is er een 8 megapixel camera en de 5 megapixel front-camera. De accu heeft een capaciteit van 2600 mAh.

Als eerst zal de smartphone in Maleisië en India uitgebracht worden. Samsung laat weten dat meer markten binnenkort bekend gemaakt worden. Een woord over een Europese release is niet bekend gemaakt. In Nederland zijn enkele toestellen met Android Go in de verkoop, maar of de Galaxy J2 Core daar dus binnenkort aan toegevoegd wordt, is niet bekend op dit moment. De prijzen liggen doorgaans rond of onder de 100 euro voor Android Go-smartphones.

Lees ook

Reageer op dit artikel