Samsung start test met Android Go: ook voor Europese markt

Samsung heeft een begin gemaakt met het testen van een Android Go-toestel. De betaalbare smartphone wordt ook in Europese landen getest. Android Go is een aangepaste versie van Android, bedoeld voor toestellen met minder krachtige hardware.

Android Go-toestel van Samsung

Nadat verschillende fabrikanten al een Android Go toestel hebben gepresenteerd, lijkt nu ook Samsung niet meer op alle Android-toestellen de Samsung Experience interface mee te leveren, voorheen bekend als TouchWiz. De Koreaanse fabrikant lijkt te zijn begonnen met het testen van een smartphone, welke is voorzien van Android Go.

Het toestel heeft het typenummer SM-J260 en wordt getest in verschillende Aziatische, Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse landen. Opvallend is ook dat het toestel in Europese landen wordt getest door de fabrikant. Onder deze Europese landen vallen onder andere Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk en Polen. De kans dat daarmee de smartphone ook in Europa uit wordt gebracht is groot. Er bestaat ook een kans dat het toestel in ons land wordt uitgebracht, al is daarover nog niet bekend.

Android Go is een lichtgewicht variant op Android, gebaseerd op Android 8.1 Oreo. De software is specifiek afgestemd op toestellen met minder krachtige hardware. Voor een relatief lage prijs van meestal rond de 100 euro, heb je basis specificaties. Vooral voor huis-tuin en keuken-gebruik kan een Android Go-toestel interessant zijn. Onder andere de Nokia 1 en Alcatel 1X zijn voorzien van Go.

Op dit moment is onduidelijk wanneer Samsung met de aankondiging van haar eerste Android Go-toestel komt. Zodra hierover meer bekend is, houden we je uiteraard op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel