Samsung presenteert vernieuwde A-serie; Galaxy A30 en Galaxy A50

Samsung heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd in de Galaxy A-serie. Het gaat om de Samsung Galaxy A30 en A50, die allebei in het mid-end segment geplaatst worden met erg goede specificaties. De toestellen hebben een notch en een mooi design.

Samsung Galaxy A30 en A50

Het middensegment is dankzij Samsung twee toestellen rijker. Zojuist heeft Samsung twee nieuwe devices gepresenteerd die we terugvinden in de A-serie. Allebei de toestellen bieden een 3D Glasstic design; wat eigenlijk een verbastering is tussen glas en plastic. Tevens verschijnen ze met een 6,4 inch AMOLED-beeldscherm met Full-HD+ resolutie (2340 x 1080 pixels). Aan de bovenzijde van het scherm bevindt zich een U-vormige notch waarin de front-camera is geplaatst.

Opvallend is dat de Galaxy A50 een vingerafdrukscanner in het scherm krijgt; bij de Galaxy A30 zit deze aan de achterkant van de smartphone. De vingerafdrukscanner in het scherm verschilt wel met de Galaxy S10; bij het high-end toestel is deze ultrasonic en daarmee sneller en preciezer, bij de A50 zal deze optisch zijn. Ook kan er bij de A50 en A30 gebruik gemaakt worden van gezichtsherkenning (Face Unlock). Er zijn nog enkele verschillen, die zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Samsung Galaxy A30

Galaxy A30

We beginnen met de Samsung Galaxy A30. Deze smartphone biedt een dual-camera aan de achterzijde met een 16 megapixel en 5 megapixel sensor. In de notch zit een 16 megapixel front-camera. De telefoon verschijnt met 3/4GB aan werkgeheugen en 32/64GB (uitbreidbare) opslagruimte. Er is een 4000 mAh accu en een Exynos 7904 octa-core processor. Het opladen kan middels de USB-C aansluiting. De smartphone komt beschikbaar in de kleuren Black, White en Blue.

Samsung Galaxy A50

Galaxy A50

De Samsung Galaxy A50 is mogelijk het meest interessante van de twee. Deze verschijnt in de formaties 4GB+64GB en 6GB+128GB, al kan dit per regio verschillen. Samsung levert het toestel met een Exynos 9610 octa-core processor en een 4000 mAh accu. De camera aan de achterkant betreft een triple-camera met een 25 megapixel, 5 megapixel en 8 megapixel sensor. Deze sensoren zorgen voor diepte en ultra-wide. Samsung brengt de Galaxy A50 uit in de kleuren Black, White, Blue en Coral; en die laatste geeft het toestel een oranje-achtige kleur.

We verwachten dat de nieuwe A-toestellen met Android Pie verschijnen. Op dit moment is er niks bekend over een komst naar Nederland, al wordt gesproken dat de toestellen internationaal uitgebracht worden. Zodra er hierover meer bekend is, samen met de prijzen, dan lees je dat uiteraard terug op DroidApp!

Update: Samsung laat zojuist ons weten dat de Samsung Galaxy A50 naar Nederland zal komen. De Galaxy A30 komt (voorlopig) niet naar ons land. De A50 is vanaf medio maart leverbaar voor een bedrag van 349 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 362,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel