Samsung presenteert nieuwe high-end tablet: Galaxy Tab S6

Samsung heeft een nieuwe high-end tablet aangekondigd, welke gezien kan worden als de opvolger van de Galaxy Tab S4. Het is de Samsung Galaxy Tab S6 geworden met nieuwe mogelijkheden voor de S Pen.

Samsung Galaxy Tab S6

De Samsung Galaxy Tab S6 is Samsung’s nieuwste tablet en is vandaag officieel onthuld. De tablet volgt de Galaxy Tab S4 op, welke vorig jaar door de Koreaanse fabrikant werd gepresenteerd. De nieuwe Tab S6 is dankzij de 5,7 millimeter dunne behuizing niet alleen compacter, maar ook lichter. In het scherm is de vingerafdrukscanner geïntegreerd en ook Bixby is weer op de tablet te vinden.

Samsung Galaxy Tab S6

Samsung voorziet de Galaxy Tab S6 va een 10,5 inch Super AMOLED-beeldscherm met WQXGA-resolutie, een razendsnelle Snapdragon 855 processor, 6/8GB RAM, 128/256GB opslagruimte (uitbreidbaar) en een 7040 mAh accu. Tevens heeft Samsung het apparaat voorzien van een dual-camera; voor het eerst op een tablet. Deze camera telt 13 megapixel en 5 megapixel. Voorop zit een 8 megapixel front-camera. Uiteraard zijn ook de quad-speakers van AKG weer aanwezig op de Tab S6.

Ook Dex is bijgewerkt. Met DeX3 kun je naadloos overschakelen naar een pc-omgeving. Multitasken moet daardoor nog makkelijker worden. Tevens kun je het scherm opsplitsen om meerdere taken tegelijkertijd open te hebben staan.

Samsung Galaxy Tab S6 Mountain Gray

S Pen

Naar eigen zeggen moet de tablet creativiteit en productiviteit stimuleren. Hier moet de vernieuwde S Pen aan bijdragen; want deze is voorzien van vele nieuwe opties. Met Air Actions kun je selfies en video’s maken, maar ook multimedia beheren. Ook kan de S Pen draadloos opgeladen worden door hem in de gleuf aan de achterkant van de tablet te leggen. Met tien minuten laden kan hij weer 10 uur mee.

Samsung geeft de S Pen ook andere verbeteringen. In S Notes wordt het maken van aantekeningen verbeterd; waarbij handgeschreven notities met één klik geconverteerd worden naar digitale tekst, of juist weer geëxporteerd kunnen worden naar Microsoft Word.

Samsung Galaxy Tab S6 Cloud Blue

Verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S6 is verkrijgbaar vanaf 23 augustus, waarbij je kunt kiezen uit de kleuren Mountain Gray en Cloud Blue. Er verschijnen drie varianten van de Tab S6, die we hieronder voor je op een rij hebben gezet.

  • 6GB RAM + 128GB opslag: 699 euro
  • 8GB RAM + 256GB opslag: 779 euro
  • 6GB RAM + 128GB opslag (LTE-versie): 779 euro

Je krijgt tijdelijk bij het pre-orderen (wat kan tot 23 augustus) 100 euro extra inruilwaarde bovenop de dagwaarde, wanneer je je oude tablet of smartphone inruilt. Deze actie geldt tot 29 september. De tablet is vanaf nu te bestellen bij Samsung en Coolblue.

Lees ook

Reageer op dit artikel