Samsung: hogere productie Galaxy S7 en opvallende retourinstructies Note 7

Samsung zou de productie van de Galaxy S7 opschroeven om het mogelijke verlies nog enigszins te verzachten. Analisten verwachten dat Samsung  een verlies van ongeveer 17 miljard dollar zal leiden door het Galaxy Note7 debacle. Daarnaast zijn er toch wel opvallende retourinstructies opgedoken in een video voor het terugsturen van de Note7.

Productie Samsung Galaxy S7 opgeschroefd

In de afgelopen dagen bereikte de verhalen over exploderende Galaxy Note7 toestellen een ongewenste climax voor Samsung. Uiteindelijk heeft Samsung besloten het toestel helemaal niet meer op de markt te brengen en alle geleverde toestellen terug te halen. Samsung zou haar partners hebben gevraagd om extra productiecapaciteit voor het produceren van Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge toestellen, dat heeft een van de partners verklaard tegenover de krant Korea Herald.

Samsung zou ook een nieuwe marketingcampagne willen lanceren om nieuwe kopers over te halen tot het kopen van een Galaxy S7 of S7 Edge. De geruchten over de opvolger van deze telefoons komen langzaam op gang en het is de vraag of potentiële kopers nu een S7 zullen kopen of toch wachten op de Samsung Galaxy S8. Niet alleen Samsung zit met een financiële strop, ook leveranciers merken op de beurs de gevolgen van het annuleren van de Note 7.

Veilig retourneren

Samsung neemt bij het retourneren het zekere voor het onzekere want de retour instructies zijn vrij opvallend te noemen. XDA-Developers maakte een video van de geleverde retourdozen. Hierbij gaat de Note7 in een antistatische zak, in een doos, vervolgens gaat de telefoon in nog twee dozen. De plastic handschoenen zouden bedoeld zijn voor mensen die allergisch zijn tegen bepaalde vezels waarvan de retourdoos gemaakt is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel