Samsung wil met ‘refurbished’ programma oude toestellen opknappen en verkopen

Samsung zou van plan zijn om oudere toestellen een nieuw leven in te blazen. Volgens bronnen zou Samsung vanaf 2017 tweedehands smartphones willen opknappen en opnieuw willen verkopen. Apple doet al iets vergelijkbaars in India.

Tweedehands Samsung-toestellen als nieuw

Samsung wil met een nieuw op te zetten refurbished-programma gebruikte toestellen een nieuw leven geven. Het gaat hierbij om premium smartphones van de Koreaanse fabrikant, zoals de Galaxy S-serie en Galaxy Note-reeks. De berichten zijn afkomstig van een bron dichtbij Samsung, die dit heeft gemeld aan Reuters.

Samsung Galaxy S6 rechts

Samsung wil met het recycle-programma de winst op peil houden en de operationele marge boven de 10 procent houden. De toestellen die opgeknapt worden zullen afkomstig zijn van gebruikers die zich hebben ingeschreven voor het jaarlijkse upgrade-programma in de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De bron kon niet vertellen wat de prijs zou worden van de tweedehands, opgeknapte toestellen. Ook is niet bekend in welke landen de refurbished toestellen vervolgens verkocht zullen gaan worden. Apple verkoopt al enige tijd refurbished exemplaren van de iPhone voor circa 90 dollar.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel