Samsung Smart Glow: zo werkt de opvolger van de LED-notificatie

Met Samsung Smart Glow heeft Samsung de mogelijke opvolger gevonden voor de LED-notificatie. De Samsung Galaxy J2 (2016) is de eerste smartphone met deze nieuwe technologie. Maar hoe werkt Smart Glow eigenlijk? Wat zijn de voordelen en wat kan je er meer mee? We zetten het voor je op een rij.

Smart Glow

Een LED-notificatie is een functie die we bij veel smartphones tegenkomen. Dankzij een notificatielampje blijf je op de hoogte van meldingen en notificaties, zonder dat je je scherm hoeft in te schakelen. Samsung heeft een opvolger voor de LED-notificatie ontwikkeld en geeft het de naam ‘Smart Glow’. Dit is een ring om de camera en is als eerste toegepast in de Samsung Galaxy J2 (2016).

Samsung Smart Glow

Samsung geeft nu wat meer uitleg over de mogelijkheden van Smart Glow. Bij nieuwe meldingen licht de ring op. Hierbij kunnen verschillende kleuren getoond worden zodat je weet met wat voor een melding je te maken hebt. Per contact kan je ook een kleur instellen.

Kleuren

Bij ‘Prioriteitsmeldingen’ licht de ring groen op. Echter kan je verschillende applicaties handmatig instellen met een eigen gekozen kleur. Voor maximaal vier apps kan je zelf de kleuren kiezen. Je kunt hiervoor gebruik maken uit de RGB-kleuren. Bij meldingen van de telefoon zelf, zoals een te laag accupercentage of overschrijding van het ingestelde datalimiet, zal de ring rood oplichten.

Samsung Smart Glow

Selfie

Daarnaast is er ook nog de selfie-ondersteuning. De ring licht op zodra het gezicht gedetecteerd is. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je gezicht niet op de foto staat. Na detectie wordt de foto automatisch genomen.

Smart Glow selfie

De kans is aanwezig dat we de Smart Glow-functionaliteit in de nieuwe Samsung Galaxy-toestellen ook gaan zien. Vooralsnog is de kans niet heel groot dat ook de Galaxy J2 (2016) naar ons land zal komen. De smartphone is echt bedoeld voor de Indiase markt.

Wat vind jij; is Smart Glow de ideale opvolger voor de LED-notificatie?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel