Samsung: eigen social media-app Waffle, VR met gevoel en neurie-app

Samsung toont op het South by Southwest festival in Austin, Texas een tweetal experimentele apps en een VR-accessoire. Eén van de experimentele apps heeft de naam Waffle meegekregen en kan gezien worden als het ‘sociale netwerk’ van Samsung. De VR-accessoire die de naam Entrim 4D draagt, laat de gebruiker ook voelen wat hij of zij ziet. 

Samsung met experimentele apps

Samsung toont op de SXSW festival dit jaar een aantal applicaties die voortkomen uit het C-Lab van Samsung. Dit programma stimuleert medewerkers van Samsung hun ideeën uit te werken tot een echt bedrijf.

Hum On! is zo’n idee, deze applicatie neemt het neuriën op van een liedje en kan daar vervolgens zelf muziek van maken. Je kunt zelf kiezen of je eigen deuntje in R&B, klassiek of Rock stijl uitgevoerd moet worden.

Samsung Hum On

“For hundreds of years, music has only been created by a select few, but that will no longer be the case.” vertelt David Choi, Creatief Leider van het project. In Hum On! kan iedereen zelf muziek maken en delen op sociale media.

“With Hum On!, we aim to provide a platform where anyone can turn their inspiration into great music.”

Waffle: tekenen maar

Een tweede project uit het Samsung C-Lab is Waffle, een sociaal platform waarop met een groep je creatief kunt uitten. Je maakt zelf een afbeelding en kunt daar vervolgens een tekening op maken en delen. De interface bevat hetzelfde patroon als een wafel, niet geheel toevallig ook de naam van de app.

Samsung Waffle

Waffle focust zich op het gezamenlijk maken van content en het aanmaken van een verhaal. Je kunt Waffle zelf proberen want een beta versie is verkrijgbaar via de Google Play Store.

Waffle - Social Media
Waffle - Social Media
Ontwikkelaar: 두들링
Prijs: Gratis

Entrim 4D, VR met gevoel

Virtual Reality mist alleen nog het gevoel en het geluid dat je ergens staat, met Entrim 4D zou dit probleem wel eens opgelost kunnen zijn. Via de headset worden kleine elektrische pulsen verstuurd naar een zenuw in het gehoor die je lichaam laten denken dat je wat voelt. Hoe Entrim 4D werkt kun je hieronder bekijken in een video van Samsung.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel