Samsung stopt per direct uitrol Android 8.0 Oreo voor Galaxy S7

De uitrol van Android 8.0 Oreo is per direct gestopt voor de Samsung Galaxy S7. De smartphone werd samen met de S7 Edge voorzien van Oreo, maar dit lijkt niet helemaal goed te zijn gegaan.

Galaxy S7: uitrol Oreo gestaakt

Samsung is in verschillende regio’s al begonnen met het uitrollen van de Oreo-update naar de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Zover bekend voorlopig alleen in het Verenigd Koninkrijk. Op het forum van Samsung stromen sinds enige tijd de klachten binnen. Gebruikers van het toestel merken problemen met de update naar Android 8.0 Oreo. Het toestel zou bij sommige gebruikers in een continue bootloop raken en dus is het toestel onbruikbaar.

Samsung Galaxy S7 Oreo gestaakt

De reactie van Samsung is als volgt;

“Following a limited number of cases where Galaxy S7 devices have rebooted unexpectedly with the Android 8.0 Oreo, we have temporarily stopped the rollout of the update. We are investigating the issue internally to ensure that the impact to the affected devices is minimized and the rollout of the update can resume as quickly as possible.”

Het is opvallend dat de update om deze reden gestaakt is. In februari gebeurden vrijwel precies hetzelfde met de Android 8.0 Oreo update voor de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Ook met deze update raakten toestellen in een bootloop. Zo’n twee weken later werd de stabiele versie van Oreo uitgerold in Nederland. Of hiermee de S7 en S7 Edge deze maand de update nog kunnen verwachten is niet bekend. Zodra de update beschikbaar is, lees je dat uiteraard terug op DroidApp.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel