Samsung-toestellen sturen ongemerkt foto’s naar contacten

Verschillende Samsung Galaxy-gebruikers maken melding van een privacy-probleem in de berichten-app op bijvoorbeeld de Galaxy S9. De smartphone zou zonder dat gebruikers het doorhebben, foto’s naar contacten per sms versturen.

Privacy-bug in Samsung toestellen

Willekeurige foto’s die zonder dat je het weet doorgestuurd worden naar je contacten. Het is iets, wat je liever gewoon zelf in de hand wil houden. Toch melden verschillende gebruikers van een Samsung Galaxy zich met problemen. Zonder dat gebruikers er toestemming voor geven, worden foto’s uit de galerij verstuurd naar contacten, zonder dat ze dit doorhebben. Het probleem wordt door meerdere gebruikers bevestigd.

Samsung Galaxy S9 sms bug

Bij een gebruiker werd een geheel fotoalbum midden in de nacht doorgestuurd naar zijn vrienden. Dit gebeurde met een Samsung Galaxy S9. Dit was volgens de gebruiker niet te zien in de berichten-app, maar wel zichtbaar in de logs van zijn provider.

Er lijkt een verband te zijn tussen het Amerikaanse T-Mobile en dit probleem. De provider zou recent RCS ondersteuning hebben toegevoegd aan een update voor de berichten-app. Deze technologie wordt gezien als mogelijke opvolger voor SMS en hiermee kan ook snel media uitgewisseld worden. Samsung is zelf een onderzoek gestart, maar er zijn in andere landen dan in Amerika geen meldingen bekend. Dus ook niet in Nederland en België.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel