Samsung wijzigt plannen updatebeleid voor 11 toestellen

Samsung heeft op haar website een overzicht staan waarin staat om de hoeveel tijd, een update wordt uitgerold voor een toestel. Voor een aantal toestellen, waaronder de Galaxy A-serie, de A50 en een paar tablets is het updatebeleid veranderd. Voor sommige toestellen beter, voor een aantal andere toestellen wat minder.

Updatebeleid verandert

Steeds meer fabrikanten proberen meer open te zijn over hoe het updatebeleid voor hun toestellen eruitziet. Samsung heeft hiervoor ook een overzicht vrijgegeven. Dit overzicht is nu bijgewerkt met een aantal wijzigingen. Dit betekent dat voor een aantal toestellen vaker updates uitgerold worden, maar dat ook voor een paar devices het updatebeleid verandert, of waarvoor de software-ondersteuning stopt. We zetten de wijzigingen hiervan hieronder op een rijtje.

De volgende toestellen kunnen voortaan maandelijks een beveiligingsupdate verwachten;

Samsung Galaxy A50 bellen

De onderstaande apparaten kunnen ieder kwartaal een security-patch verwachten;

  • Samsung Galaxy A20s
  • Samsung Galaxy Active Pro
  • Samsung Galaxy Tab A8

De Samsung Galaxy Tab A (2017) is gedegradeerd. Deze viel eerder nog onder de kwartaal-updates, maar valt nu onder ‘overige’. Dit betekent dat de tablet alleen nog updates krijgt wanneer dit echt nodig is. Hier wordt geen termijn aan gekoppeld. Ditzelfde geldt voor de Samsung Galaxy Xcover 4.

Voor een aantal toestellen stopt Samsung met het vrijgeven van beveiligingsupdates. Het gaat hierbij om de volgende drie modellen;

  • Samsung Galaxy Tab S2 Refresh-modellen
  • Samsung Galaxy A5 (2016)
  • Samsung Galaxy A3 (2016)

Voor de andere toestellen zijn verder geen wijzigingen doorgevoerd door Samsung.

Lees ook

Reageer op dit artikel