Samsung’s MWC persconferentie verstoord door Greenpeace om Galaxy Note 7

Actievoerders van Greenpeace heeft de persconferentie van Samsung verstoord. De Koreaanse fabrikant kondigde de Galaxy Tab S3 aan toen de presentator werd onderbroken. Ook werd het gebouw van de persaankondiging voorzien van spandoeken.

Greenpeace voert actie bij Samsung

Vanavond kondigde Samsung verschillende producten aan, zo ook de Samsung Galaxy Tab 3. De persconferentie vond plaats in de Spaanse stad Barcelona. Voorafgaand aan de aankondiging voerden demonstranten actie tegen Samsung. Dit in verband met de Galaxy Note 7. Deze smartphone werd teruggeroepen en teruggetrokken vanwege explosiegevaar. Er zouden 4,3 miljoen telefoons geproduceerd zijn maar niet meer gebruikt worden. Greenpeace is bezorgd over de impact hiervan op het milieu.

Greenpeace Samsung

Niet alleen voorafgaand aan de persconferentie werd gedemonstreerd. Er werden ook spandoeken opgehangen aan het gebouw waar de conferentie werd gehouden. Daarnaast hebben actievoerders de presentatie kort onderbroken, toen iemand het podium op wou lopen. Op het doek die de demonstrant in handen had stond de tekst “rethink, reuse, recycle”. Voordat de actievoerder op het podium kwam sprak de presentator; “I think you’ve made your point.” Het zorgde niet voor een grote onderbreking.

Samsung Greenpeace

Greenpeace heeft op haar Spaanse website een statement gedeeld.

Lees ook

Reageer op dit artikel