SimCity BuildIt enorm populair: 30.000 nieuwe gebruikers per uur

SimCity BuildIt werd een maand geleden uitgebracht door Electronic Arts (EA). De game waarin je een stad moet bouwen is enorm populair, zo heeft de ontwikkelaar bekend gemaakt. Uit de interessante infographic van EA zijn nuttige statistieken af te lezen; waaronder dat SimCity BuildIt al meer dan 15 miljoen keer gedownload is.

SimCity BuildIt

Vier weken geleden kwam SimCity BuildIt uit voor zowel Apple iOS als voor Google Android. In SimCity BuildIt kan je op je tablet of smartphone een complete metropool bouwen met wegen, bedrijven, monumenten, gebouwen en natuurlijk ook huizen. Tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat de inwoners niet de dupe worden van de slechte brandveiligheid, de overlast omdat je de politie niet kunt betalen en de ziektes die opduiken als je de klinieken en ziekenhuizen niet kunt financieren. Oftewel; de inwoners van je stad moeten in SimCity BuildIt tevreden blijven.

simcity_buildit

15,5 miljoen gebruikers

Drie weken nadat SimCity BuildIt door EA werd uitgebracht is volgens de maker van de game, het spel al meer dan 15,5 miljoen keer gedownload. Dit komt neer op 725.000 nieuwe gebruikers per dag en 30.000 nieuwe gebruikers per uur. De 15,5 miljoen spelers van het spel zijn al aardig verslaafd, zo lijkt het (hier op de redactie overigens ook). Er zijn namelijk meer dan 648 miljoen individuele gameplay-sessies gestart sinds SimCity BuildIt beschikbaar is. Alle spelers samen hebben in totaal al 8.300 jaar doorgebracht met het spel.

> Lees hier de uitgebreide SimCity BuilIt review

Milieuvriendelijk

Gebruikers zijn volgens Electronic Arts milieuvriendelijk ingesteld. De niet-milieuvriendelijke energiecentrales zoals kolen- en oliecentrales zijn slechts 15 miljoen keer neergezet. De milieuvriendelijke oplossingen (de windmolens en zonne-energiecentrales) die duurder zijn in aanschaf zijn 29 miljoen keer gebouwd.

De volledige statistieken van SimCity BuildIt zijn in de onderstaande infographic te vinden. Speel jij SimCity BuildIt ook?

SimCity BuildIt Infographic

 

SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
Ontwikkelaar: ELECTRONIC ARTS
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel