SimCity BuildIt beschikbaar; 90 euro aan in-app aankopen (review)

Electronic Arts (EA) heeft de game SimCity BuildIt uitgebracht in de Google Play Store. De game was al eerder te vinden in de applicatiewinkel, maar kon nog niet gedownload worden. Nu wel, en het spel is niet goedkoop. In deze review lees je of dat het speelplezier in de weg staat.

De ontwikkelaar van games als The Sims, Need for Speed, FIFA en ook SimCity heeft een nieuwe versie van het spel voor Android beschikbaar gemaakt. De game krijgt de naam SimCity BuildIt en werd in september aangekondigd door Electronic Arts.

SimCity BuildIt maakt het mogelijk om vanaf het begin een stad te creëren en deze te onderhouden. Gedurende het spel kan de stad opgeschrikt worden door rampen en zul je ook de financiën op orde moeten hebben. Daarnaast moet je tegelijk ook de bewoners tevreden houden. Allereerst begint het spel met een uitleg, waarbij je eerst een aantal stappen moet doorlopen.

simcity_buildit

In SimCity BuildIt kan je op meerdere apparaten je stad verder bouwen. Handig als je de ene keer je stad op je smartphone en de andere keer op je tablet wilt bijwerken. Je kan in de game je Facebook account koppelen, zodat je met vrienden producten/goederen uit kunt wisselen of van elkaar kunt kopen. Je kan ook met andere steden goederen ruilen.

De graphics in SimCity BuildIt zijn van erg goede kwaliteit en ook kan je de stad vanuit verschillende camerastandpunten bewonderen, zelfs in 360 graden inclusief 3D-graphics van de gebouwen. Daarbij kan je natuurlijk ook in- en uitzoomen. Tijdens het spelen valt op dat het spel lekker snel loopt.

Simcity buildit

Echter zijn de luxe en bekende gebouwen alleen beschikbaar middels een in-app aankoop. Hoewel de game gratis te downloaden is, zal je voor meer al snel in de buidel moeten tasten. Het verkorten van de wachttijd van de bouwvakkers en monteurs is bijvoorbeeld niet mogelijk zonder te betalen. SimCity BuildIt bevat voor bijna 90 euro aan in-app aankopen. Een soortelijk ‘freemium’ model zagen we eerder al bij RollerCoaster Tycoon 4 voor Android, waarvoor 79 euro aan in-app aankopen beschikbaar was.

Bij het bouwen van een park, we zijn dan een aantal levels verder, is het geld al niet beschikbaar om een park te kopen. We zouden virtuele munten kunnen kopen, maar betalen om onszelf te vermaken doen we liever niet. Houdt het spel hier dan al op? Het lijkt er wel op, wel kan je een stadhuis neerzetten waarbij je na een bepaalde tijd belasting op kunt halen, zodat je weer een beetje geld hebt, toch moet er een brandweerkazerne komen en noem maar op. Als het al zo begint… laat dan maar… ondanks dat je veel moet wachten en tegelijkertijd de bewoners tevreden moet zien te houden, is het wel een leuke game.

Wil je SimCity BuildIt zelf proberen op je Android smartphone of tablet? Download de game dan via onderstaande button uit de Google Play Store. Laat gerust weten hoever je in levels bent gekomen, zonder te betalen! We zijn erg benieuwd!

SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
Ontwikkelaar: ELECTRONIC ARTS
Prijs: Gratis+

SimCity BuildIt
 • 8/10
  Vormgeving - 8.0/10
 • 7.6/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.6/10
 • 6.3/10
  Mogelijkheden - 6.3/10
 • 7.5/10
  Snelheid - 7.5/10
 • 4.5/10
  Privacy - 4.5/10
6.8/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Nederlands
 • Duidelijke uitleg
 • Goed voor kort speelplezier

Minpunten

 • Dure in-app aankopen
 • Snel ten einde, als je niet wilt betalen

Lees ook

Reageer op dit artikel