Snapchat komt ‘Spectacles’; een zonnebril met geïntegreerde camera

Snapchat is erg populair met haar app, maar nu wil het bedrijf ook de aandacht trekken met hardware. Onder de naam Snap Inc. wil het bedrijf eigen hardware uitbrengen. Om te beginnen is er een hippe zonnebril met (video-)camera; Spectacles.

Snapchat Spectacles

Na software wil Snapchat ook in de hardware stappen. Als eerst heeft het bedrijf zich hiervoor hernoemd van Snapchat naar Snap Inc. en ook hoort daar haar eerste product bij. Het gaat om een zonnebril met geïntegreerde videocamera. De Spectacles laat je direct video’s maken van maximaal tien seconden. Deze worden opgenomen met een beeldhoek van 115 graden, wat bijna gelijk is aan het gezichtsveld van het menselijk oog.

Snapchat Spectacles

De opgenomen video wordt draadloos gesynchroniseerd met je smartphone. Overigens zijn de beelden niet vierkant, maar rond. Vrienden kunnen zien wanneer je aan het opnemen bent als de lampjes rond de lens oplichten.

De Spectacles zonnebril krijgt een prijskaartje mee van 129,99 dollar en moet deze herfst in gelimiteerde oplage verschijnen. Puur om te kijken of het een succes wordt. Het is op dit moment nog niet bekend of de bril ook naar België en Nederland komt.

Lees ook

Reageer op dit artikel